Reteta zilei: Muschi de porc umplut cu mere caramelizate

Printeaza

Muschi de porc umplut cu mere caramelizate din: unt, zahar brun, scortisoara, mere, muschi de porc, sare, piper, ulei, suc de portocale.

Muschi_de_porc_umplut_cu_mere_caramelizate_09

Muschi de porc umplut cu mere caramelizate

 

Ingrediente:

  • 1 baton de unt
  • ¼ cana de zahar brun plus 1 lingura
  • scortisoara
  • 2 mere, cuburi
  • 1 bucata muschi de porc
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • ½ ceasca de suc de portocale

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 175C. Intr-o tigaie mare, se topeste untul si se adauga zahar brun, merele cuburi si scortisoara. Gatiti aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Lasati sa se raceasca. Intindeti muschiul de porc, bateti putin cu un ciocan de carne, intindeti merele caramelizate, rulati si legati bine cu sfoara.

Muschi_de_porc_umplut_cu_mere_caramelizate_04

Asezonati cu sare si piper, adaugati intr-o tigaie mare, in care ati incins ulei. Gatiti pe fiecare parte pana se rumeneste. Transferati apoi intr-un vas termorezistent. Se amesteca sucul de portocale cu zaharul brun si se toarna peste carnea de porc. Dati la cuptor aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Muschi_de_porc_umplut_cu_mere_caramelizate_06

Scoateti din cuptor si inveliti cu folie de aluminiu, lasati sa se odihneasca timp de 15 minute, taiati si serviti.

Muschi_de_porc_umplut_cu_mere_caramelizate_08

Muschi de porc umplut cu mere caramelizate

Muschi_de_porc_umplut_cu_mere_caramelizate_10

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.