Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor cu sos
PrinteazaMuschi de porc la cuptor cu sos din: ulei de masline, sos de soia, otet de vin rosu, suc de lamaie, sos worcestershire, patrunjel, praf de mustar, piper, usturoi, muschi de porc, supa de pui, unt.
Ingrediente pentru marinata:
- ½ ceasca ulei de măsline
- ⅓ cana sos de soia
- ¼ cană de oțet de vin roșu
- sucul de la 1 lămâie
- 1 lingura sos worcestershire
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 2 lingurite praf de muștar
- ½ lingurita piper negru
- 3 catei de usturoi, tocat
- 2 kg muschi de porc
- 1 cană supa de pui
Ingrediente sos:
- sucul de dupa marinarea muschiului
- sosul in care ati rumenit carnea in tigaie
- ½ cana supa de pui sau apa
- 2 lingurite unt
Mod de preparare:
Se combină ingredientele pentru marinata într-o punga care se inchide ermetic. Adăugați carnea de porc și marinati timp de aproximativ 4 ore.
Se incalzeste cuptorul la 170C. Incalziti o tigaie mare pe care ati pulverizat ulei la foc mare mediu. Scoateti carnea din marinata si uscati cu prosoape de hartie. Pastrati sucul in care s-a marinat carnea. Rumeniti bucata de carne in tigaie pe toate partile. Pastrati sosul in care ati rumenit carnea.
Puneti in cuptor pe raft, iar dedesubt asezati o tigaie in care puneti supa de pui. Gatiti pentru 30-40 minute. Scoateți din cuptor și lăsați sa se odihneasca timp de 5 minute înainte de feliere.
În ultimele 15 minute din timpul de gătit, aduceti sosul rezervat la fiert. Fierbeti 10 minute. Adaugati restul sos pastrat deoparte.
Se aduce la fierbere, adăugați untul și se amestecă până se topește. Feliati carnea si serviti cu sos.
Muschi de porc la cuptor cu sos
Pofta buna!