Reteta zilei: Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

Printeaza

Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan din: vinete, sunca, mozzarella, parmezan, piure de tomate, ceapa, telina, morcov, sare, zahar, ulei.

Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

 

Ingrediente:

  • 800g vinete
  • 3-4 felii de șuncă
  • 250g branza mozzarella
  • 100g parmezan ras
  • 500ml piure de tomate
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 tulpina de telina
  • 1 morcov
  • sare
  • zahar
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taiati vinetele felii, sarati fiecare felie si puneti intr-o strecuratoare. Prajiti vinetele in ulei si lasati-le sa se raceasca.

Intre timp pregatiti sosul de rosii. Se taie ceapa, morcovul si telina. Intr-o tigaie adaugati ulei si gatiti legumele 10 minute.

Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

Adaugati piureul de rosii, zahar și putina apa. Fierbeti sosul 10-15 minute. Taiati mozzarella bucati. Intr-o tava termorezistenta adaugati putin ulei si ungeti bine tava.

Turnati o parte de sos, un strat de vinete , apoi din nou sos, felii de sunca, mozzarella si parmezan.

Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

Repetati procesul. Gatiti la 200C pentru aproximativ 30 de minute . Serviti calda.

Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine musacaua de legume, s-o incerc si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.