Reteta zilei: Musaca de cartofi cu rosii si rozmarin

Printeaza

Musaca de cartofi cu rosii si rozmarin din: cartofi, ceapa, usturoi, usturoi, rosii, supa de pui, rozmarin, cimbru, ulei de masline, unt, sare, piper.

Musaca_de_cartofi_cu_rosii_si_rozmarin_09

Musaca de cartofi cu rosii si rozmarin

 

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi, taiati felii
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 cutie rosii, cuburi
  • 3-4 cani supa de pui
  • 1 legatura rozmarin, maruntit
  • 2 linguri de cimbru
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de unt
  • sare si piper

Mod de preparare:

Puneti cartofii felii intr-o oala impreuna cu supa de pui la fiert. Fierbeti aproximativ 7-8 minute. Scurgeti si pastrati deoparte. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se incalzeste o tigaie, se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa si rosiile. Gatiti cateva minute.

Musaca_de_cartofi_cu_rosii_si_rozmarin_03

Se adauga usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper. Scoateti amestecul din tigaie. Intr-o tava adaugati un strat de cartofi, amestecul de rosii, verdeata, inca un start de cartofi si presarati unt.

Musaca_de_cartofi_cu_rosii_si_rozmarin_07

Asezonati cu sare si piper si dai la cuptor pentru 45-60 de minute. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

Musaca_de_cartofi_cu_rosii_si_rozmarin_08

Musaca de cartofi cu rosii si rozmarin

Musaca_de_cartofi_cu_rosii_si_rozmarin_10

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.