Mousse de lamaie si coacaze din: biscuiti, unt, gelatina, lamai, crema de branza, zahar, vanilie, frisca, coacaze. Ingrediente: 90 g biscuiţi digestivi 50 g unt 4 foi de gelatină 2 lamai 200 g cremă de brânză 3 linguri zahăr pudră coajă de lămâie rasă extract pur de vanilie esenţă de migdale 200 g frişcă menta […]
Reteta zilei: Mousse de ciocolata cu aroma de portocala
PrinteazaMousse de ciocolata cu aroma de portocala din: smantana, coaja de portocala, suc de portocala, oua, otet, zahar, ciocolata.
Ingrediente:
- 1 cană smantana
- 2 linguri coaja de portocala
- 1 lingura de suc proaspat de portocale
- 3 ouă, separate
- ⅛ lingurița oțet
- 2 linguri de zahăr
- 240gr ciocolata, tocata
- felii de portocala, pentru servire
Mod de preparare:
Bateti smantana bine. Adăugați coaja de portocala și sucul de portocale și continuați să bateți până se omogenizeaza. Pastrati deoparte.
Bateți albușurile de ou și oțetul într-un bol separat. Adăugați treptat zahărul și bateti pana se omogenizeaza.
Între timp, topiți ciocolata la bain marie. Opriti focul, adăugați gălbenușurile si amestecați până când se combină complet.
Încorporati un sfert din albușuri si amestecati. Incorporati usor si restul de albusuri batute.
Împărțiți amestecul în 6 boluri si dati la friguder cel putin 2 ore.
Serviti desertul rece cu o felie de portocala.
Mousse de ciocolata cu aroma de portocala
Pofta buna!
poate iti place si:
Mousse de lamaie si coacaze
Pofta buna!