Reteta zilei: Mousse de ciocolata amaruie

Printeaza

Mousse de ciocolata amaruie din: zahar, apa, albus de ou, ciocolata amaruie, lapte, smantana.

Poate te intereseaza si:

 

Mousse_de_ciocolata_amaruie_05

Mousse de ciocolata amaruie

Ingrediente: 

  • 1 cană zahar
  • 1/4 ceașcă de apă
  • 3 albușuri de ou
  • 420gr ciocolată amăruie, tocata
  • 1 cana lapte
  • 2 cani smântână

 

 

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță mică, combinati zahăr și apă și se aduce la fierbere la foc moderat. Gatiti 4-6 minute. Între timp, în castronul de la mixer, bateti albușul, se incorporeaza apoi siropul fierbinte si bateti pana se omogenizeaza. Se pastreaza bezeaua deoparte.

Mousse_de_ciocolata_amaruie
Puneti ciocolata intr-un castron termorezistent. Într-o cratiță mică, se încălzește laptele la foc mic. Se toarnă laptele peste ciocolata si se lasa sa stea timp de 1 minut, apoi se amestecă până la omogenizare și se lasa sa se raceasca.
Într-un castron, bateti smantana.
Incorporati smantana in bezea si amestecati.

Mousse_de_ciocolata_amaruie_02
Se încorporeaza ciocolata topita.

Mousse_de_ciocolata_amaruie_03
Amestecati cu o spatula pana la omogenizare.

Mousse_de_ciocolata_amaruie_04
Serviti cu frisca.

Mousse_de_ciocolata_amaruie_05

Mousse de ciocolata amaruie

Mousse_de_ciocolata_amaruie_05

Pofta buna!


Poate iti place si:

Mousse_cu_ciocolata_alba_si_zmeura

Mousse cu ciocolata alba si zmeura

Mousse cu ciocolata alba si zmeura din: ciocolata, albus, zahar, zmeura, smantana. Ingrediente: 150 g de ciocolată albă, ruptă în bucăţi 4 albuşuri 60 g de zahăr tos 160 ml de smântână pentru frişcă 6 linguri de zmeură, pasate sau mixate într-un robot 1 mână de zmeură proaspătă, pentru decor   Mod de preparare: Se […]

Mousse_de_ciocolata_si_cirese

Mousse de ciocolata si cirese

Mousse de ciocolata si cirese din: cirese, zahar, ciocolata, oua, frisca. Ingrediente: 100 g de cireşe, fără sâmburi 2 linguri de zahăr 2-3 cireşe cu tot cu codiţe, pentru decor Pentru mousse: 150 g de ciocolată neagră (cu 70% cacao), ruptă bucăţi 2 ouă, separate 4 linguri de frisca   Mod de preparare: Se pun cireşele […]

Mousse_de_ciocolata_neagra_cu_nuci_04

Reteta zilei: Mousse de ciocolata neagra cu nuci

Mousse de ciocolata neagra cu nuci din: ciocolata nagra, cacao, apa, zahar, nuci, tofu. Ingrediente:  80-100gr ciocolata neagra 3-4 linguri cacao 75 ml apa fierbinte zahăr nuci prăjite tocate, pentru garnitura 300gr tofu Mod de preparare: Omogenizati bine tofu la blender. Pastrati deoparte. Topiti ciocolata neagra si se amesteca 25ml apa fierbinte, pastrati deoparte. Se […]

Mousse_de_lamaie_03

Reteta zilei: Mousse de lamaie

Mousse de lamaie din: iaurt, suc de lamaie, zahar, gelatina, zahar vanilat, frisca, limoncello. Ingrediente:  180 g iaurt 100 ml suc de lamaie 80 g de zahăr 3 foi de gelatină 1 linguriță zahăr vanilat 120 ml frișcă 3 linguri limoncello Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu sucul de lamaie si zaharul. Inmuiati gelatina […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.