Reteta zilei: Mousse de ciocolata neagra cu nuci

Printeaza

Mousse de ciocolata neagra cu nuci din: ciocolata nagra, cacao, apa, zahar, nuci, tofu.

 

Mousse_de_ciocolata_neagra_cu_nuci_04

Ingrediente: 

  • 80-100gr ciocolata neagra
  • 3-4 linguri cacao
  • 75 ml apa fierbinte
  • zahăr
  • nuci prăjite tocate, pentru garnitura
  • 300gr tofu

 

 

 

Mod de preparare:

Omogenizati bine tofu la blender. Pastrati deoparte.

Mousse_de_ciocolata_neagra_cu_nuci

Topiti ciocolata neagra si se amesteca 25ml apa fierbinte, pastrati deoparte.

Se transferă pudra de cacao intr-un bol si se adauga restul de apa.

Mousse_de_ciocolata_neagra_cu_nuci_02

Se incorporeaza amestecul de cacao și ciocolata topita.

Apoi incorporati amestecul de tofu și se omogenizeaza. Adaugati zahar.

Mousse_de_ciocolata_neagra_cu_nuci_03

Transferati in boluri si dati la frigider aproximativ 3 ore. Garnisiti cu nuci și serviti rece.

Mousse_de_ciocolata_neagra_cu_nuci_04

Mousse de ciocolata neagra cu nuci

Mousse_de_ciocolata_neagra_cu_nuci_04

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Mousse de ciocolata cu vanilie

Mousse de ciocolata cu vanilie din: gelatina, apa rece, apa calda, zahar, cacao, smantana, esenta de vanilie. Ingrediente:  ½ pachet de gelatină 1 lingura de apa rece ¼ ceasca apa fierbinte ½ ceasca de zahăr ⅓ ceasca cacao 1 ceasca smantana ½ linguriță esenta de vanilie   Mod de preparare: Adaugati jumătate dintr-un pachet de […]

 

Mousse de ciocolata neagra cu frisca

Mousse de ciocolata neagra cu frisca

Mousse de ciocolata neagra cu frisca din: oua, zahar, ciocolata, frisca. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat frişcă ciocolată rasă   Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie. După topire, se trage de pe foc şi se pun gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se […]

Fistic cu mascarpone

Mousse la pahar cu fistic

Mousse la pahar cu fistic din: mascarpone, zahar, oua, lapte, ciocolata, fistic. Ingrediente: 150 g mascarpone 50 g zahăr 2 ouă o lingură pastă de fistic o foaie gelatină o lingură lapte puţin colorant verde 150 g ciocolată neagră 5 ouă 50 g fistic ciocolată rasă   Mod de preparare: Pentru spuma de ciocolată, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. AI un 10 de la mine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.