Reteta zilei: Morcovi cu praz in crusta de pesmet

Printeaza

Morcovi cu praz in crusta de pesmet din: praz morcovi, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare de mare, piper, supa de legume, pesmet.

Morcovi_cu_praz_in_crusta_de_pesmet_05

Ingrediente: 

  • 3 fire praz, taiata bucati potrivite
  • 6 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita rozmarin proaspat tocat
  • 1/2 linguriță cimbru proaspat tocat
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 2 linguri de supa de legume
  • cateva linguri de pesmet, condimentat, dupa preferinta

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Feliati prazul pe lungime si spalati foarte bine.

Spalati si uscati si morcovii.

Morcovi_cu_praz_in_crusta_de_pesmet

Aranjati impreuna intr-un vas termorezistent.

Morcovi_cu_praz_in_crusta_de_pesmet_02

Stropiti cu ulei de măsline si amestecati usor.

Presarati cu rozmarin, cimbru, sare și piper.

Incorporati supa de legume si se acopera cu capac sau folie de aluminiu.

Dati la cuptor pentru 40-45 de minute.

Morcovi_cu_praz_in_crusta_de_pesmet_04
Între timp, amestecati foarte bine pesmet cu condimente, dupa preferinta.

Amestecati cu ulei de masline. Coaceti intr-o tava timp de 5-8 minute.

Morcovi_cu_praz_in_crusta_de_pesmet_03
Transferati legumele pe un platou si stropiti cu lichid din vas.

Morcovi_cu_praz_in_crusta_de_pesmet_06

 

Se presara cu pesmet si se serveste.

Morcovi_cu_praz_in_crusta_de_pesmet_05

Morcovi cu praz in crusta de pesmet

Morcovi_cu_praz_in_crusta_de_pesmet_05

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de post

Cartofi cu praz si salata de morcovi

Cartofi cu praz si salata de morcovi din: cartofi, praz, ulei, unt, sare, rozmarin, morcovi, oua, mustar, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 8 cartofi 1-2 fire praz 3-4 linguri ulei 50 g unt sărait sare grunjoasă rozmarin verde Pentru salata de morcovi: 5-6 morcovi 2 ouă fierte 2 ouă nefierte 1-2 linguriţe muştar ulei zeama de la […]

 

Praz cu carne de porc si morcovi

Praz cu carne de porc si morcovi din: muschi de porc, praz, morcovi, telina, ulei, usturoi, apa, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa sau muschi de porc 3 fire praz 2 morcovi 2 tije telina 70 ml ulei 4 catei  usturoi apa sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o cureti de pielite si […]

 

Carne de porc cu praz si morcovi

Carne de porc cu praz si morcovi din: fleica de porc, morcovi, praz, chimen, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 3-4 morcovi 2 fire de praz 2 lingurite cu chimen 4-5 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Taie prazul şi morcovii în rondele, usturoiul în felii şi fleica […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.