Reteta zilei: Morcovi murati cu ceapa si ghimbir

Printeaza

Morcovi murati cu ceapa si ghimbir din: morcovi, ceapa, apa, otet, zahar, seminte de mustar, seminte de telina, seminte de coriandru, turmeric, ghimbir, sare.

Morcovi_murati_cu_ceapa_si_ghimbir _04

Morcovi murati cu ceapa si ghimbir

Ingrediente: 

  • 2 kg morcovi, felii
  • 1/4 ceapa, felii subțiri
  • 2 cesti de apa
  • 2 cani oțet
  • 3 cesti de zahăr
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1 lingurita semințe de țelină
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 linguriță turmeric
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat tocat
  • 1/2 linguriță sare

Mod de preparare:

Umpleti o cratiță medie cu apă și se aduce la fierbere. Se adaugă morcovii în apă clocotită și se fierb timp de aproximativ 5 minute.

Morcovi_murati_cu_ceapa_si_ghimbir

Scurgeti morcovii și transferati intr-un castron. Adaugati ceapa si pastrati deoparte.

Morcovi_murati_cu_ceapa_si_ghimbir _02

Combinati ingredientele rămase într-o cratiță medie și aduceti la fierbere la foc mediu-mare. Fierbeti timp de 5 minute, amestecand de câteva ori. Turnati usor lichidul fierbinte peste amestecul de morcov si ceapa. Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei. Apoi împărțiți în 4-5 borcane.

Morcovi_murati_cu_ceapa_si_ghimbir _03

Sterilizati borcanele si pastrati la rece.

Morcovi_murati_cu_ceapa_si_ghimbir _04

 

Morcovi murati cu ceapa si ghimbir

Morcovi_murati_cu_ceapa_si_ghimbir _04

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Irimia Ana

    Au iesit buni?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.