Reteta zilei: Mix de paste si orez cu legume si sos

Printeaza

Mix de paste si orez cu legume si sos din: dovlecei, fenel, dovleac, ceapa, ardei iute, rosii, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper, menta, patrunjel, mustar dijon, lamaie, paste de orez, orez, supa.

 

Mix de paste si orez cu legume si sos

Ingrediente: 

  • 3 dovlecei
  • 1 bulb fenel
  • 450gr dovleac, cuburi
  • 12 cepe mici
  • 2 ardei iuti, fara seminte, tocati
  • 4 rosii, taiate in jumatati si scoase semintele
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare si piper

Ingrediente salsa verde:

  • 3 linguri menta
  • 6 linguri patrunjel
  • 1 lingurita mustar dijon
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline

Ingrediente orez:

  • 1 lingura ulei
  • 75gr paste de orez
  • 225gr orez
  • 900ml supa

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 220C. Pentru pregatirea sosului, puneti in blender toate ingredientele, cu exceptia uleiului, omogenizati.

Asezonati, dupa gust si adaugati uleiul.

Mix de paste si orez cu legume si sos
Amestecati sarea, piperul, ulei si otet. Pastrati deoparte 10 minute.

Transferati, cu exceptia dovleacului si a rosiilor, intr-o tava de copt si stropiti cu jumatate din amestecul de ulei si asezonati.

Rumeniti pentru 25 de minute. Intoarceti legumele, adaugati restul de amestec de ulei, dovleacul si rosiile si gatiti inca 20-25 de minute.

Mix de paste si orez cu legume si sos
Intre timp, pregatiti pastele de orez, incalziti uleiul si adaugati pastele.

Gatiti 3 minute. Asezonati.

Spalati orezul si adaugati peste paste. Adaugati supa si gatiti 12 minute.

Mix de paste si orez cu legume si sos
In farfurii de servire, adaugati amestec de paste si orez, legume si presarati cu sos.

Mix de paste si orez cu legume si sos

Mix de paste si orez cu legume si sos

Mix de paste si orez cu legume si sos

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Paste fara gluten cu masline

Paste fara gluten cu legume

Paste fara gluten cu legume din: paste fara gluten, ulei, mozzarella, rosii, masline, anghinare, rucola. Ingrediente: 150 g paste fără gluten 2 linguri ulei de măsline 8 mini bile de mozzarella sau caş proaspăt 100 g roşii deshidratate 3 linguri măsline negre 75 g inimi de anghinare din conservă tăiate in două o mână bună […]

 

Paste cu legume si capere

Paste cu legume noi

Paste cu legume noi din: pene, mazare, sparanghel, bob, branza de capra, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 250 g pene integrale 200 g mazăre congelată 200 g sparanghel verde congelat 200 g bob congelat 100 g brânză de capră proaspătă 2 linguri busuioc tăiat cu foarfecă sare piper   Mod de preparare: Puneţi bobul şi mazărea în […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.