Reteta zilei: Mix de ovaz cu migdale si cajuu
PrinteazaMix de ovaz cu migdale si cajuu din: ovaz, cajuu, migdale, unt, unt de arahide, zahar brun, miere, sare de mare, scortisoara, nuci, piper cayenne.
Ingrediente:
- 4 cesti de ovaz
- 1 ceașcă cajuu
- 1 cană de migdale
- ½ cești unt
- 2 linguri unt de arahide
- ⅓ cani zahăr brun
- 2 linguri de miere
- ½ linguriță sare de mare
- ½ linguriță scorțișoară
- ⅛ lingurițe nuci
- ⅛ linguriță piper cayenne
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 150C. Intr-o tava se copt asezati o foaie de hartie de copt.
Într-un castron mare, combinați ovăzul, cajuu migdalele. Se amestecă bine.
Într-un alt bol mic, amestecați împreună untul, untul de arahide, zahărul brun, mierea, sarea, scorțișoara, nucșoara și piperul cayenne.
Se amestecă ingredientele umede cu ingredientele uscate până se omogenizeaza.
Se transfera amestecul pe foaia de copt într-un strat subțire.
Coaceți la timp de 25 de minute. Scoateți tava din cuptor. Se amestecă amestecul și se presează din nou. Coaceți pentru încă 15 minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet pe foaia de copt, apoi rupeți în bucăți și depozitați într-un borcan care se inchide etanș.
Serviți cu fructe si iaurt.
Mix de ovaz cu migdale si cajuu
Pofta buna!