Reteta zilei: Mini frittata cu cartofi si mozzarella

Printeaza

Mini frittata cu cartofi si mozzarella din: oua, salata verde, cartof, rosie, ceapa, mozzarella, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, unt.

 

Poate va intereseaza si:

Mini frittata cu cartofi si mozzarella

 

Ingrediente: 

  • 8 ouă
  • 2 cesti salata verde, tocata
  • 1 cartof, decojit si tocat
  • 1 rosie, tocata
  • 1 ceapa, tăiata felii subțiri
  • 1/2 cană brânză mozzarella maruntita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocat mărunt
  • 1/2 lingurita suc de lămâie
  • sare si piper
  • unt

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 170C. Ungeti cu unt formele de briose. Pastrati deoparte.

Incalziti ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul tocat.

Dupa 1 minut, se adaugă ceapa tăiată în felii subțiri. După 2-3 minute, se adaugă cartofii și gatiti aproximativ 6-7 minute.

Apoi se adaugă roșiile și gatiti timp de 2 minute.

Mini frittata cu cartofi si mozzarella

 

Adaugati salata, gatiti 1 minut, se condimentează cu sare și piper. Opriti focul, se presara cu suc de lamaie.

Într-un castron, amestecati împreună ouă, amestecul de ceapa și brânză.

Mini frittata cu cartofi si mozzarella

 

Umpleți formele de brioșe, apoi coaceți pentru aproximativ 9-11 minute.

Mini frittata cu cartofi si mozzarella

 

Serviti imediat.

Mini frittata cu cartofi si mozzarella

 

Mini frittata cu cartofi si mozzarella

Mini frittata cu cartofi si mozzarella

 

 

Pofta buna!

 

 

retete

Frittata de avocado cu ouă

Frittata de avocado cu ouă din: avocado, oua, ceapa rosie, ardei gras, branza feta, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic. Avocado este recunoscut pentru conținutul său bogat în nutrienți. Este o sursă bună de grăsimi sănătoase, precum acizii grași mononesaturați și omega-3. De asemenea, avocado conține fibre, vitaminele K, C, E și complexul B, […]

retete

Frittata cu anghinare

Frittata cu anghinare din: unt, inimi de anghinare, ceapa, usturoi, oua, prmezan, branza. Ingrediente: 2 linguri unt 1 conserva inimi de anghinare, scurse 1 ceapa mica, feliata 1 catel usturoi 8 oua batute 40 gr parmezan ras 180 gr branza gruyere rasa     Mod de preparare: Intr-o tigaie mare topiti untul si sotati anghinarele, […]

 

 

Frittata cu Edamame și Feta

Frittata cu Edamame și Feta din: oua, edamame, branza feta, ardei, ceapa, usturoi, lapte, ulei, sare, piper, ierburi. Descoperă secretul unei mese sănătoase și delicioase cu această rețetă de Frittata, perfectă pentru orice moment al zilei. Combinația unică de edamame bogat în proteine și feta cremoasă transformă această frittata într-un festin culinar care nu numai […]

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Bianca Varlan

    Arata foarte bine!

  2. Astea sunt un fel de briose 🙂 sau cel putin cu alea seamana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.