Reteta zilei: Miel picant la tigaie

Printeaza

Miel picant la tigaie din: carne de miel, pasta de ghimbir cu usturoi, praf de ardei iute, coriandru, garam masala, piper, fenicul, curcuma, ulei, sare, ceapa, ardei iute, dafin, seminte fenicul, apa.

Miel picant la tigaie

Miel picant la tigaie

Ingrediente pentru marinada:

  • 450gr carne de miel
  • 1 lingura pasta de ghimbir cu usturoi
  • 1/2 lingurita praf de ardei iute
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita praf fenicul
  • 1/4 lingurita praf de curcuma
  • 1 lingurita ulei
  • Sare, dupa gust

Ingrediente pentru gatit:

  • 2/3 cani ceapa, tocata
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingura ulei
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 cana apa

Mod de preparare:

Intr-un castron se adaugă toate ingredientele pentru marinada impreuna cu carnea de miel si se lasa peste noapte la frigider.

Miel picant la tigaie

A doua zi, intr-o oala sub presiune se adauga ingredientele marinate cu jumatate ceasca de apa și se fierb aproximativ 1 ora.

Miel picant la tigaie

Intr-un woc se adauga ulei, se incalzeste bine, se adauga seminte de fenicul, frunze de dafin, ardei iute si ceapa.

Miel picant la tigaie

Gatiti cateva minute. Adaugati carnea impreuna cu apa si se amesteca bine.

Miel picant la tigaie

Gatiti la foc mic pana se usuca bine. Serviti preparatul cald.

Miel picant la tigaie

Miel picant la tigaie

Miel picant la tigaie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete de salate

3 comentarii

  1. Imi palce mielul facut asa, din ce-mi dau seama nici macar nu mai miroase a carne de miel decat la inceput

  2. Hai ca e bun si mielul asta!

  3. Eu asa fac mielul picant:

    Ingrediente:

    700 g carne de miel, tăiată în bucăți mici
    400 g roșii
    2-3 lingurițe pastă harissa
    400 g năut, scurs
    1 pumn coriandru tocat

    Mod de preparare:

    Clătiți carnea de miel și uscați-o cu prosoape de bucătărie. Transferați carnea într-o tigaie mare și încinsă.
    Adăugați roșiile din conservă împreună cu sucul . Adăugați pasta de harissa și condimentați cu sare și piper.
    Aduceți preparatul în punctul de fierbere și apoi reduceți focul. Lăsați carnea să fiarbă timp de 1 oră și jumătate/ 1 oră și 45 minute, sau până când aceasta devine fragedă.
    Adăugați năutul fiert sau la cutie, scurs de excesul de apă. Păstrați pe foc pentru încă 5 minute.
    Gustați și condimentați dacă mai este necesar. Adăugați coriandru tocat și serviți alături de garnitură de orez sau cușcuș.

    Va place?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.