Reteta zilei: Miel cu legume si sos picant

Printeaza

Miel cu legume si sos picant din: miel, iaurt, ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, ardei iute, ghimbir, pasta de curry, conserve de rosii, sofran, rosii, sare, piper, coriandru.

miel_cu_legume_si_sos_picant_04

Miel cu legume si sos picant

Ingrediente: 

  • 1.5 kg carne de miel, fara os
  • 250ml iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 3 cepe
  • 2 ardei roșii, fara semințe, taiati bucăți
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 ardei iute, fara semințe și tocat
  • 2.5cm rădăcină proaspătă de ghimbir
  • 2 linguri de pasta de curry
  • 2 cutii de 400g rosii
  • 1 varf de cutit de sofran
  • 800g rosii proaspete, taiate in jumătati
  • sare și piper negru măcinat
  • coriandru

Mod de preparare:

Se amesteca mielul cu iaurtul într-un bol. Se acoperă și se răcește timp de aproximativ 1 oră.

miel_cu_legume_si_sos_picant
Incalziti uleiul într-un wok. Se scurge carnea de miel de surplusul de iaurt si se incorporeaza in tigaie. Rumeniti bine. Pastrati apoi deoparte.
Se taie două dintre cepe în felii și se adaugă in tigaie uleiul ramas. Gatiti ceapa la foc mediu timp de aproximativ 10 minute. Se adauga ardeii si mai gatiti timp de încă 5 minute. Scoateti legumele din tigaie si pastrati deoparte.

miel_cu_legume_si_sos_picant_02

Între timp, se taie ceapa rămasă. Adăugați in tigaie impreuna cu usturoi, ardei iute si ghimbir, si gatiti, amestecand frecvent, pana cand inmoaie.
Se incorporeaza pasta de curry și conservele de roșii cu sosul de iaurt. Adaugati carnea de miel, condimente după gust și se amestecă bine. Se aduce la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.

miel_cu_legume_si_sos_picant_03
Se amesteca șofranul cu putina apă clocotită si se amesteca sa se dizolve. Adăugați peste carne. Se adauga amestecul de ceapa, roșiile proaspete și aduceti la fierbere timp de 15 minute. Se decoreaza cu coriandru tocat si se serveste imediat cu legume.

miel_cu_legume_si_sos_picant_04

Miel cu legume si sos picant

miel_cu_legume_si_sos_picant_04

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Foarte buna carnea de miel in sos picant

  2. Antoaneta Malin

    Vreau si eu din mielul asta sa vad cum a iesit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.