Reteta zilei: Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute

Printeaza

Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute din: carne de miel, ardei iute, ceapa, usturoi, ghimbir, apa, lapte, mazare, ulei de masline, sare, piper, pasta de tomate, seminte de chimen, seminte de coriandru, cuisoare, boabe de piper, scortisoara, turmeric, coriandru.

Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel, cuburi
  • 2-3 ardei iuti, taiati pe lungime
  • 2 cepe cuburi
  • 4 catei de usturoi tocat
  • 1/2 buc ghimbir, tocat
  • 3 cani de apa
  • 1 cana de lapte, smantana sau iaurt
  • 3/4 cana mazare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Ingrediente sos:

  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 2 linguri seminte de coriandru
  • 5 cuisoare
  • 10 boabe piper negru
  • 1/2 lingura scortisoara
  • 2 linguri turmeric
  • 1/3 cana coriandru tocat

 

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele pentru sos intr-un bol si patrati deoparte.

Intr-un vas mare incalziti ulei si puneti ardeii iuti.

Gatiti 1-2 minute. Asezonati carnea cu sare si piper. Prajiti in tigaie pe toate partile.

Scoateti carnea de miel si scurgeti de excesul de grasime din oala.

Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute

Se adauga ceapa si se gateste pana cand incepe sa se inmoaie, apoi se adauga usturoiul si ghimbirul.

Gatiti timp de doua minute si apoi se adauga sosul.

Amestecati si gatiti 1 minut, apoi adaugati apa si produsul lactat, indiferent pe care il utilizati.

Se amesteca si apoi se adauga carnea de miel.

Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute

Se condimenteaza cu sare, se acopera si se fierbe timp de 2 ore. Se amesteca la fiecare 15-20 de minute.

Se adauga mazarea si se mai gateste aproximativ 15 minute.

Serviti cu orez basmati si garnisiti cu frunze de coriandru si ardei iuti prajiti.

Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute

Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute

Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute

 

Pofta buna!

 

 

 

retete

Tocanita cu carne de miel

Tocanita cu carne de miel din: carne de oaie sau miel, orez, linte, garam masala, nucsoara, seminte de mustar, pudra de coriandru, pudra de chimion, pudra de chili, ceapa, turmeric, rosii, ghimbir cu usutroi suc de limeta, frunze de coriandru, unt, sare. Este un preparat traditional din India care este foarte populara in timpul festivalelor, […]

retete

Kebab de miel cu legume la grătar

Kebab de miel cu legume la grătar din: carne de miel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, sare, piper negru, ceapa, ardei gras, dovlecel, ciuperci, rosii cherry.   Ingrediente: 500 g carne de miel 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors 2 căței de usturoi, tocați […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. A fost buna carnea de miel?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.