Reteta zilei: Midii cu sos de rosii
PrinteazaMidii cu sos de rosii din: ulei de masline, carnati, midii, ceapa, usturoi, rosii, fulgi de ardei iute, vin alb, busuioc, patrunjel, paine.

Midii cu sos de rosii
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/2 kg carne de carnati
- 1 kg midii, curățate
- 2 cepe, felii subțiri
- 2 catei de usturoi, felii subțiri
- 3/4 cană rosii zdrobit
- 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
- 1 ceasca vin alb
- 2 linguri de busuioc proaspat tocat
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- pâine proaspătă, pentru servire
Mod de preparare:
Se încălzește uleiul de măsline la foc mare mediu într-o cratita. Adaugati carnea si gatiti timp de 4-5 minute.
Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti încă 1-2 minute pana se inmoaie.
Se adauga roșii, fulgi de ardei si vin alb și se aduce la fierbere.
Gatiti timp de 3-5 minute.
Incorporati midii și se amestecă ușor. Acoperiti cu un capac și reduceti focul la mediu. Gatiti pentru 4-5 minute, până când midiile se deschid. aruncati midiile care nu se deschid.
Opriti focul si se presara busuioc si patrunjel. Se serveste preparatul cu paine proaspata.
Midii cu sos de rosii
Pofta buna!
Ce bine arata 🙂