Reteta zilei: Mamaliga prajita

Printeaza

Mamaliga prajita din: malai, apa, sare, unt, parmezan, praf de usturoi, ulei.

 

Mamaliga_prajita_06

Ingrediente: 

  • 1 cană mălai
  • 3.5 cesti de apa
  • ¾ linguriță de sare
  • 2 linguri unt
  • ¼ cană parmezan ras
  • ¼ linguriță praf de usturoi
  • 1 lingura de ulei

 

 

 

Mod de preparare:

Adaugati apă și sare intr-o cratita și aduceti la fierbere la foc mare.

Incorporati malaiul, amestecand incontinuu, la foc mic, pana se ingroasa.

Mamaliga_prajita
Se adauga unt, parmezan ras și praf de usturoi si se amesteca pana se omogenizeaza.

Mamaliga_prajita_02

Puneti intr-un vas si lasati sa se raceasca.

Mamaliga_prajita_03
Taiati bucati.

Mamaliga_prajita_04

Incalziti o tigaie cu ulei si adaugati, pe rand, bucatile de mamaliga.

Rumeniti pe fiecare parte.

Mamaliga_prajita_05
Serviti mamaliga calda.

Mamaliga_prajita_06

Mamaliga prajita

Mamaliga_prajita_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Mamaliga cu branza si smantana

Mamaliga cu branza si smantana din: malai, apa, sare, branza de vaci, smantana. Ingredinte: 1 cana malai 2 cani apa o lingurita sare branza de vaci smantana   Mod de preparare Intr-o oala se pun apa si sarea si se presara malaiul imediat. Se amesteca repede continuu, in timp ce apa si malaiul fierb pe […]

 

retete

Mamaliga cu branza la cuptor

Mamaliga cu branza la cuptor din: lapte, malai, sare, branza de oi, unt si oua. Ingredinte: 3 pahare lapte malai sare 150 g brinza de oi 100 g unt 2 oua   Mod de preparare Se prepara o mamaliguta pripita inlocuind apa cu lapte. Cind este gata, se ia de la foc si se amesteca […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Este foarte buna, stiu ca la noi nu prea se face prajita, dar este foarte buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.