Reteta zilei: Macaroane cu cheddar si parmezan

Printeaza

Macaroane cu cheddar si parmezan din: macaroane, unt, lapte, ceapa, usturoi, dafin, cimbru, boabe de mustar, cheddar, parmezan, mozzarella, sare, piper.

Macaroane_cu_cheddar_si_parmezan_05

Macaroane cu cheddar si parmezan

Ingrediente: 

  • 4 căni macaroane
  • 5 linguri de unt
  • 4 cesti lapte
  • 1/2 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • 3 crengute cimbru proaspat
  • 1 lingurita boabe de muștar, zdrobite
  • 2 cesti cheddar rasă, plus 1 cana maruntita
  • 1/2 ceasca parmezan ras
  • 1/2 cana mozzarella rasă
  • sare si piper negru proaspat macinat

 

 

Mod de preparare:

Se fierbe apa cu 2 lingurite de sare și 2 linguri de unt intr-o oala mare.
Adaugati macaroanele și se amestecă frecvent pentru a preveni lipirea.

Macaroane_cu_cheddar_si_parmezan
Scurgeti printr-o strecuratoare.

Macaroane_cu_cheddar_si_parmezan_02
Se amestecă branzeturile cu 4 linguri de unt și 3 căni de lapte.
Se amestecă bine.

Macaroane_cu_cheddar_si_parmezan_03
Transferati intr-un vas de copt uns.

Acoperiti cu 1 ceasca de branza Cheddar și coaceti descoperit în cuptor la 200C timp de patruzeci de minute.

Macaroane_cu_cheddar_si_parmezan_04
Scoateți din cuptor și se lasa sa se odihneasca pentru cel puțin treizeci de minute.
Serviti macaroanele calde.

Macaroane_cu_cheddar_si_parmezan_05

Macaroane cu cheddar si parmezan

Macaroane_cu_cheddar_si_parmezan_05

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai mancat asa ceva de multa …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.