Reteta zilei: Linte cu ceapa si rosii
PrinteazaLinte cu ceapa si rosii din: linte, apa, praf de coriandru, praf de chimen, ulei, seminte de chimen, ceapa, pasta de ghimbir cu usturoi, rosii, sare, coriandru proaspat.
Ingrediente:
- 1 cana linte, inmuiata in apa timp de 30 minute
- 3-4 cani apa
- 2 lingurite praf de coriandru
- 1 lingurita praf de chimen
- 1 1/2 lingurita ulei
- 3/4 lingurita seminte de chimen
- 1/2 cana ceapa, tocata
- 2 lingurite pasta de ghimbir cu usturoi
- 3/4 ceasca rosii, tocate
- sare, dupa gust
- coriandru si orez fiert pentru servire
Mod de preparare:
Gatiti lintea cu praf de coriandru, praf de chimen si apa. Se incalzeste uleiul si se adauga semintele de chimen. Adaugati ceapa si pasta de ghimbir.
Dupa ce s-a fiert ceapa, se adauga rosiile. Fierbeti pana se inmoaie rosiile, apoi incorporati amestecul de linte si sare.
Adaugati apa, daca este necesar. Fierbeti la foc mic timp de aproximativ 6-8 minute si garnisiti cu coriandru. Se serveste cu orez.
Linte cu ceapa si rosii
Pofta buna!