Reteta zilei: Linte cu ceapa si rosii

Printeaza

Linte cu ceapa si rosii din: linte, apa, praf de coriandru, praf de chimen, ulei, seminte de chimen, ceapa, pasta de ghimbir cu usturoi, rosii, sare, coriandru proaspat.

Linte_cu_ceapa_si_rosii_08

Linte cu ceapa si rosii

Ingrediente:

  • 1 cana linte, inmuiata in apa timp de 30 minute
  • 3-4 cani apa
  • 2 lingurite praf de coriandru
  • 1 lingurita praf de chimen
  • 1 1/2 lingurita ulei
  • 3/4 lingurita seminte de chimen
  • 1/2 cana ceapa, tocata
  • 2 lingurite pasta de ghimbir cu usturoi
  • 3/4 ceasca rosii, tocate
  • sare, dupa gust
  • coriandru si orez fiert pentru servire

 

Mod de preparare:

Gatiti lintea cu praf de coriandru, praf de chimen si apa. Se incalzeste uleiul si se adauga semintele de chimen. Adaugati ceapa si pasta de ghimbir.

Linte_cu_ceapa_si_rosii

Dupa ce s-a fiert ceapa, se adauga rosiile. Fierbeti pana se inmoaie rosiile, apoi incorporati amestecul de linte si sare.

Linte_cu_ceapa_si_rosii_06

Adaugati apa, daca este necesar. Fierbeti la foc mic timp de aproximativ 6-8 minute si garnisiti cu coriandru. Se serveste cu orez.

Linte_cu_ceapa_si_rosii_07

Linte cu ceapa si rosii

 

Linte_cu_ceapa_si_rosii_08

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.