Reteta zilei: Legume umplute

Printeaza

Legume umplute din: vanata, ardei gras, rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, morcov, orez, marar, branza, nuci de pin sare, piper, coacaze.

legume_umplute_04

Ingrediente: 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190 ° C. Ungeti un vas termorezistent.

Se taie vinetele în jumătate, pe lungime scoateti miezul.

Taiati ardeiul in jumatate si scoateti semintele.

legume_umplute
Se taie capetele rosiilor si curatati miezul.

Tocati miezul de la vinete si rosii si puneti intr-un bol. Se pun rosiile cu susul în jos pe hârtie de bucătărie să se scurgă.

Aduceti o cratita cu apă la fierbere, se adauga jumatatile de vinete si opariti 3 minute.

Se adauga ardeiul si opariti timp de 3 minute.

Se scurg legumele, apoi asezati in vasul termorezistent.

legume_umplute_02

Incalziti 2 linguri de ulei într-o tigaie și gatiti ceapa si usturoiul pentru aproximativ 5 minute.

Se incorporeaza amestecul de rosii și vinete, impreuna cu ciupercile si morcovul.

Acoperiti cu un capac, gatiti timp de 5 minute, pana se inmoaie, apoi se adauga orez, mărar, feta, nuci de pin si coacaze.

Asezonati, dupa gust.

legume_umplute_03
Se împarte amestecul între legume, se umplu legumele, se presara cu ulei de măsline și dati la cuptor timp de 20 de minute.

Se serveste preparatul cald.

legume_umplute_04

Legume umplute

legume_umplute_04

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.