Reteta zilei: Legume de sezon la cuptor

Printeaza

Legume de sezon la cuptor din: napi, cartofi, varza de bruxelles, morcovi, ceapa, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare, piper.

Legume_de_sezon_la_cuptor_04

Legume de sezon la cuptor

Ingrediente: 

  • 2 napi, bucati
  • 500gr cartofi, cuburi
  • 500gr varza de Bruxelles, taiata jumatati
  • 3-4 morcovi, feliati
  • 1 ceapa, feliata
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat
  • 3/4 linguriță sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul, intr-o tava asezati hartie de copt si stropiti cu ulei de masline.
Pregătiți legumele și se transferă in tava pregatita.

Legume_de_sezon_la_cuptor
Într-un castron mic combinati usturoi, rozmarin, sare și piper. Stropiti legumele cu ulei de masline si presarati cu amestecul de condimente.
Amestecati bine si asezati uniform in tava.

Legume_de_sezon_la_cuptor_02
Dati la cuptor 25-30 minute, intoarceti si mai gatiti pentru încă 10-15 minute.

Legume_de_sezon_la_cuptor_03
Servi legumele calde cu salata sau friptura, dupa preferinta.

Legume_de_sezon_la_cuptor_04

Legume de sezon la cuptor

Legume_de_sezon_la_cuptor_04

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.