Reteta zilei: Legume la wok cu tofu aromat
PrinteazaLegume la wok cu tofu aromat din: chimen, paprika, ghimbir, piper cayenne, zahar, tofu, ulei, usturoi, ceapa verde, ardei gras, ciuperci, dovlecel, fasole verde, nuci de pin, suc de lamaie, miere, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 lingurite chimen
- 1 lingurita paprika
- 1 lingurita ghimbir uscat
- 1 praf piper cayenne
- 1 lingura zahar
- 275gr tofu
- 4 linguri ulei
- 2 catei usturoi, zdrobit
- 1 legatura ceapa verde, tocata
- 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat
- 1 ardei gras galben, fara seminte, tocat
- 225gr ciuperci, taiate injumatati sau sferturi
- 1 dovlecel, feliat
- 115gr fasole verde
- 50gr nuci de pin
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura miere
- sare si piper
Mod de preparare:
Amestecati impreuna chimen, paprika, ghimbir, piper cayenne, zahar, sare si piper. Taiati tofu cuburi si dati prin mixul de condimente.
Incalziti ulei in wok si gatiti tofu 3-4 minute, amestecand usor. Scurgeti si stergeti apoi wok-ul.
Adagati ulei si gatiti usturoiul si ceapa verde 3 minute. Incorporati restul de legume si gatiti timp de 6 minute. Asezonati bine.
Adaugati tofu impreuna cu nucile de pin, sucul de lamaie si mierea. Gatiti inca 1 minut, amestecand.
Legume la wok cu tofu aromat
Pofta buna!