Reteta zilei: Legume la tigaie pe pat de orez – reteta simpla

Printeaza

Legume la tigaie pe pat de orez din: mazare uscata, ciuperci, ulei de masline, morcovi, telina, ceapa, usturoi, rosii, boia de ardei, turmeric, piper cayenne, praf de chili,, supa de legume, sare, praz, orez, fasole.

Poate te intereseaza si Bruschete cu dovlecei si rosii

Legume_la_tigaie_pe_pat_de_orez_05

Ingrediente:

  • 2 cesti mazăre uscata
  • 240gr ciuperci feliate
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 4 morcovi, curatati si tocati
  • 2 tulpini de telina, tocata
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingurita usturoi zdrobit
  • 1 cutie roșii cuburi
  • 1 lingurita boia de ardei afumat
  • 1/4 linguriță turmeric
  • 1/4 lingurita cayenne
  • 1/8 lingurita praf de chili
  • 2 cani de supa de legume
  • sare, dupa gust
  • praz tocat pentru garnitură
  • orez fiert, pentru servire
  • 1 conserva de fasole

Mod de preparare:

Puneti mazarea in apa peste noapte, scurgeti si clatiti bine.

Într-o tigaie mare, incălziti 2 linguri de ulei de măsline, adăugați ciupercile si gatiti 2-3 minute.

Apoi amestecati incontinuu, gatind inca 1-2 minute. Reduceti focul la mediu.

Legume_la_tigaie_pe_pat_de_orez

Adaugati morcovi, telina si ceapa impreuna cu 1 lingura de ulei de măsline.

Gatiti până când legumele sunt moi, aproximativ 7-10 minute, apoi se adaugă usturoiul și se mai gateste 1 minut.

Legume_la_tigaie_pe_pat_de_orez_02

Adaugati rosiile, boia de ardei afumat, turmeric, piper cayenne, praf de chili, supa de legume și mazăre, se amestecă, se acopera si se gateste timp de 25 -30 minute.

Legume_la_tigaie_pe_pat_de_orez_03

Scoateți capacul și continuati să gatiti până când lichidul s-a redus la jumătate.

Se condimentează cu sare dupa gust. Serviti fierbinte pe pat de orez si garnisiti cu praz feliat si fasole din conserva.

Legume_la_tigaie_pe_pat_de_orez_04

Legume la tigaie pe pat de orez

Legume_la_tigaie_pe_pat_de_orez_05

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Arata bine legumele la tigaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.