Reteta zilei: Legume la cuptor

Printeaza

Legume la cuptor din: cartofi, ardei gras, ceapa, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.

Datorită conținutului scăzut de calorii și bogăției în fibre, legumele pot contribui la menținerea unei greutăți sănătoase și la gestionarea senzației de foame.

 

Legume la cuptor

Ingrediente: 

  • 500gr cartofi
  • 2 ardei grasi, galbeni
  • 12 cepe mici
  • ulei de masline
  • 2 fire de ceapa verde sau rozmarin
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C. Spalati cartofii si fierbeti in apa clocotita timp de 5 minute. Scurgeti.

Legume la cuptor
Dupa ce s-au racit, curatati coaja si taiati in jumatati.

Curatati si taiati fasii ardeiul. Curatati ceapa si maruntiti.

Ungeti un vas termorezistent. Aranjati cartofii si ardeiul in vas, apoi adaugati ceapa.

Presarati rozmarin, sare, piper si ulei.

Legume la cuptor
Dati la cuptor 30-40 de minute. Serviti legumele imediat.

Legume la cuptor

Legume la cuptor

Legume la cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.