Reteta zilei: Legume la cuptor
PrinteazaLegume la cuptor din: cartofi, ardei gras, ceapa, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.
Datorită conținutului scăzut de calorii și bogăției în fibre, legumele pot contribui la menținerea unei greutăți sănătoase și la gestionarea senzației de foame.
Ingrediente:
- 500gr cartofi
- 2 ardei grasi, galbeni
- 12 cepe mici
- ulei de masline
- 2 fire de ceapa verde sau rozmarin
- sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Spalati cartofii si fierbeti in apa clocotita timp de 5 minute. Scurgeti.
Dupa ce s-au racit, curatati coaja si taiati in jumatati.
Curatati si taiati fasii ardeiul. Curatati ceapa si maruntiti.
Ungeti un vas termorezistent. Aranjati cartofii si ardeiul in vas, apoi adaugati ceapa.
Presarati rozmarin, sare, piper si ulei.
Dati la cuptor 30-40 de minute. Serviti legumele imediat.
Legume la cuptor
Pofta buna!