Reteta zilei: Legume la cuptor cu orez si salsa verde

Printeaza

Legume la cuptor cu orez si salsa verde din: dovlecei, fenicul, dovleac, ceapa, ardei gras, rosii, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper, menta patrunjel, mustar dijon, suc de lamaie, vermicelli, orez, supa de legume.

legume_la_cuptor_cu_orez_si_salsa_verde_05

Legume la cuptor cu orez si salsa verde

Ingrediente: 

  • 3 dovlecei, feliati pe lungime
  • 1 bulb de fenicul, taiat în felii
  • 450g dovleac, tăiat bucati
  • 12 cepe mici
  • 2 ardei rosii, fara semințe, taiati în felii groase pe lungime
  • 4 roșii, taiate in jumatati
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 linguriță de otet balsamic
  • sare si piper negru măcinat

Ingrediente pentru salsa verde:

  • 3 linguri menta tocata
  • 6 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura mustar Dijon
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline

Ingrediente pentru orez:

  • 1 lingura ulei masline
  • 75g vermicelli, maruntiti
  • 225g orez cu bobul lung
  • 900ml supa de legume

Mod de preparare:

Pentru a face sosul, puneti totate ingredientele, cu exceptia uleiului, in blender si procesati pana la omogenizare. Incorporati uleiul putin cate putin si omogenizati din nou.
Se transferă salsa într-un castron, asezonati cu sare și piper, se acoperă și se pastreaza deoparte.

legume_la_cuptor_cu_orez_si_salsa_verde

Se incalzeste cuptorul la 220 ° C. Amestecati dovleceii, fenicul, dovleac, ceapa, ardei, roșii. Intr-un bol combinati ulei de măsline, usturoi și oțet balsamic. Pastrati deoparte timp de 10 minute pentru a se combina aromele.

legume_la_cuptor_cu_orez_si_salsa_verde_02
Se pun toate legumele in afara de dovleac și roșii pe o foaie de copt, intr-o tava mare, stropiti cu jumătate din amestecul de ulei si presarati cu sare si piper.
Dati la cuptor timp de 25 de minute. Intoarceti si adaugati dovleacul si rosiile. Stropiti cu restul de amestec de ulei si presarati cu sare si piper. Dati la cuptor timp de încă 20-25 de minute. Intre timp, se prepară orezul.
Se încălzește ulei într-o tigaie. Se adaugă vermicelli și se rumenesc timp de 3 minute. Asezonati dupa gust.

legume_la_cuptor_cu_orez_si_salsa_verde_03
Se clătește orezul sub jet de apa rece, apoi se scurge bine și adăugați in tigaie. Gatiti timp de 1 minut, amestecând.
Incorporati supa, apoi se acopera si se lasa sa fiarba timp de aproximativ 12 minute. Se amestecă cu o furculita, apoi se acoperă și se lasă sa se odihneasca 10 minute.

legume_la_cuptor_cu_orez_si_salsa_verde_04

Se serveste orezul cald cu legume si salsa verde.

legume_la_cuptor_cu_orez_si_salsa_verde_05

Legume la cuptor cu orez si salsa verde

legume_la_cuptor_cu_orez_si_salsa_verde_05

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.