Reteta zilei: Legume la cuptor cu oua ochiuri
PrinteazaLegume la cuptor cu oua ochiuri din: fenicul, ulei de masline, sare, cartofi, ceapa, boia, praf de usturoi, patrunjel, frunze de fenicul, parmezan, oua.
Ingrediente:
- 1 bulb fenicul
- ulei de masline
- sare
- 2 kg cartofi roșii
- 1 ceapa, tocata
- 1/2 linguriță boia
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1 1/2 lingura pătrunjel tocat
- 1 1/2 lingura frunze de fenicul
- 2 linguri parmezan ras
- 4-6 oua ochiuri
Mod de preparare:
Tăiați tulpinile de fenicul. Se feliaza apoi asezati intr-o tava si stropiti cu ulei de masline, prsarati cu sare.
Se clătesc cartofii și se usuca cu un prosop de bucătărie. Se taie în jumătati sau sferturi. Se pun cartofii și ceapa pe o foaie de copt. Se stropesc cu ulei de masline, se presară cu boia și praf de usturoi, apoi amestecati bine.
Introduceți tava cu cartofi și cea cu fenicul în cuptorul preîncălzit si gatiti timp de 20 de minute. Scoateti si maruntiti feniculul.
Combinati patrunjelul tocat si chimen intr-un castron mic.
Se adauga feniculul peste cartofi, parmezanul si se presara cu pătrunjel și frunze de fenicul.
Dati la cuptor cateva minute pana cand pregatiti oualele.
Serviti legumele cu oua ochiuri, asezonate, dupa gust.
Legume la cuptor cu oua ochiuri
Pofta buna!
Imi place reteta asta