Reteta zilei: Lasagna cu pui si branza
PrinteazaLasagna cu pui si branza din: foi de lasagna, ulei de masline, carne tocata de pui, praz, usturoi, telina, salata creata, branza de vaci, branza ricotta, cimbru, branza telemea, branza provolone, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 foi de lasagna
- 1 lingura ulei de masline
- 1 kg carne tocata de pui
- 1 praz, felii subtiri
- 4 catei de usturoi, tocat
- 3 tulpini de telina, cubulete
- 120gr salata creata, tocata
- 3/4 ceasca branza de vaci
- 1/3 ceasca de branza ricotta
- 2 linguri de cimbru proaspat, tocat
- 2/3 cana de branza telemea rasa
- 3/4 cana de branza provolone, rasa
- Sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Gatiti foile de lasagna intr-o oala mare cu apa clocotita si sare.
Se fierb cateva minute, sa ramana al dente.
Scurgeti si aranjati intr-un singur strat pentru evita lipirea acestora.
Intre timp, se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Adaugati carnea de pui, praz, usturoi si telina.
Gatiti aproximativ 7 minute. Adaugati salata tocata si se gateste aproximativ 1-2 minute.
Asezonati bine cu sare și piper.
Intr-un bol mare, se amesteca si se combina branza de vaci si branza ricotta.
Se adauga cimbru proaspat si se condimenteaza cu sare și piper.
Se incalzeste cuptorul la 170C.
Intr-un vas termorezistent se adauga ulei si se ung bine peretii.
Adaugati un strat subtire de amestec de pui pe fundul vasului.
Presarti aproximativ 1/3 din amestecul de branza.
Adaugati doua foi de lasagna, se presara aproximativ o treime din branza telemea si o treime din branza provolone.
Repetati procesul de doua ori, astfel incat deasupra sa ramana foi de lasagna si se acopera cu folie de aluminiu.
Se coace timp de aproximativ 15-20 de minute.
Se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute si se serveste.
Lasagna cu pui si branza
Pofta buna!