Reteta zilei: Lasagna cu carne tocata, sos de rosii si parmezan

Printeaza

Lasagna cu carne tocata, sos de rosii si parmezan din: carne tocata, porc, vita, dovleac, ceapa, usturoi, salata creata, sos de rosii, nuci de pin, seminte de fenicul, salvie, sare, piper, zahar, branza de vaci, ou, sare, patrunjel, mozzarella, provolone, parmezan, foi lasagna.

Lasagna_cu_carne_tocata_sos_de_rosii_si_parmezan_18

Lasagna cu carne tocata, sos de rosii si parmezan

 

Ingrediente:

  • ½ kg carne tocata (porc, vita sau amestec)
  • 3 cani de dovleac, cubulete
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 salata creata, tocata
  • 2 borcane sos de rosii
  • 2 linguri de nuci de pin
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • ¼ lingurita de salvie
  • 2 lingurite de sare
  • ¼ lingurita piper
  • ½ lingurita de zahar
  • 500gr branza de vaci
  • 1 ou
  • ½ lingurita de sare
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 200gr mozzarella, rasa
  • 200gr branza provolone
  • ½ ceasca parmezan ras
  • 1 cutie foi de lasagna

 

Mod de preparare:

Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se gateste carnea cateva minute. Se adauga ceapa si usturoiul si se fierbe aproximativ 5-7 minute. Adaugati dovleacul si gatiti pentru inca 7-8 minute. Adauga salata si gatiti 2 minute.
Adaugati sosul de rosii, semintele de fenicul, salvie, sare, piper, zahar si nuci de pin.

Lasagna_cu_carne_tocata_sos_de_rosii_si_parmezan_08

Se amesteca pentru a se combina. Aduceți sosul la fierbere, se reduce focul la mic, se acopera si se fierbe timp de 15-20 minute. Intr-un bol mediu, combinati branza de vaci, ou, sare si patrunjel.

Lasagna_cu_carne_tocata_sos_de_rosii_si_parmezan_11

Intr-un vas termorezistent raspanditi 1 ½ cesti de sos, adaugati un strat de foi de lasagna, imprastiati ⅓ din amestecul de branza de vaci, se presara ⅓ din cantitatea de mozzarella si provolone si ⅓ din cantitatea de parmezan .

Lasagna_cu_carne_tocata_sos_de_rosii_si_parmezan_15

Repeti procesul astfel incat deasupra sa fie ultimul strat de sos si ultimul strat de branzeturi. Acoperiti cu folie de aluminiu. Lasati peste noapte la frigider. Scoateți din frigider cu o ora inainte de coacere.

Lasagna_cu_carne_tocata_sos_de_rosii_si_parmezan_16

Se incalzeste cuptorul la 175C si se coace, acoperit, timp de 35 de minute. Indepartati folia si coaceti pentru inca 10-15 minute. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

Lasagna_cu_carne_tocata_sos_de_rosii_si_parmezan_17

Lasagna cu carne tocata, sos de rosii si parmezan

Lasagna_cu_carne_tocata_sos_de_rosii_si_parmezan_19

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta e buna rau cand eram in danemaca numai lazania mancam !!
    chiar cautam reteta asta so pun pe mami sa imi faca si mie
    Multumesc frumos !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.