Reteta zilei: Kimchi cu seminte de susan

Printeaza

Kimchi cu seminte de susan din: varza chinezeasca, apa rece, sare de mare, gem de caise, sos de prune, usturoi, ceapa verde, fulgi de ardei rosu, sos de peste, seminte de susan.

Kimchi_cu_seminte_de_susan_07

Kimchi cu seminte de susan

Ingrediente Kimchi cu seminte de susan: 

  • 1 varza chinezeasca
  • 1 ½ ceasca (350 ml) de apă rece
  • ¼ ceasca (60 g) sare de mare grunjoasă

Ingrediente pasta:

  • 1 ½ lingura gem de caise sau sos de prune
  • 3 catei de usturoi
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri fulgi de ardei roșu
  • 1 ½ linguri de sos de pește
  • seminte de susan prajite, pentru servire

Mod de preparare Kimchi cu seminte de susan:

Se taie varza în jumătate și apoi in sferturi pe lungime. Tăiați tulpina.

Kimchi_cu_seminte_de_susan
Adaugati intr-un castron mare și se taie restul de frunze.

Kimchi_cu_seminte_de_susan_02
Se amestecă sarea cu apă până când se dizolvă și se toarnă în vasul cu varză. Amstecati bine. Lasati sa stea timp de 40 de minute, apoi amestecati din nou.
Intr-un bol mediu amestecati împreună sos gem de caise, fulgi de ardei iute si sos de peste.

Kimchi_cu_seminte_de_susan_03
Adaugati usturoi, ceapa verde in pasta și se amestecă până cand sunt bine combinate.

Kimchi_cu_seminte_de_susan_04
După 40 de minute, clătiți varza sub jet de apă și scurgeti timp de 5 minute.
Puneti varza înapoi in castron mare și se toarnă pasta kimchi.

Kimchi_cu_seminte_de_susan_05
Amestecati bine.

Kimchi_cu_seminte_de_susan_06
Se presara seminte de susan prajite si serviti.

Kimchi_cu_seminte_de_susan_07

Kimchi cu seminte de susan

Kimchi_cu_seminte_de_susan_07

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Irimia Ana

    Imi place mult varza facuta in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.