Reteta zilei: Jambalaya

Printeaza

Jambalaya este o mancare specifica zonei de sud a Statelor Unite si se aseamana cu Paella spaniola. Gatind aceasta reteta de Jambalaya veti avea in aceeasi farfurie un amestec delicios de carne de pui, carnati, orez si legume.

Jambalaya_04

Jambalaya

 

Ingrediente:

  • 250 gr orez
  • 1 piept de pui
  • 350 gr carnati afumat
  • 400 gr ciuperci
  • 1 lingura boia dulce
  • un pic de boia iute
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare(eu am pus rosie)
  • 1 ardei rosu
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 lingura oregano
  • 1 cutie rosii decojite
  • 700-800 ml supa de pui
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Se taie carnea si carnatii,se prajesc in putin ulei. Se condimenteaza si se scot din tigaie. In acelasi ulei se adauga ceapa, ardeiul si usturoiul tocate marunt.

Jambalaya

Se lasa la foc circa 5 min si se adauga orezul. Acestea se calesc inca 2-3 minute.

Jambalaya_02

Adaugam din nou carnea si carnatii, ciupercile, condimentele dupa gust, aprosimativ 500ml supa si conserva de rosii. Se lasa la foc pana fierbe orezul. Se completeaza cu supa atunci daca este nevoie.

Jambalaya_03

Jambalaya

Jambalaya_04

Pofta buna!

Reteta a fost oferita de Jurja Marius Sorel

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.