Reteta zilei: Inghetata tiramisu

Printeaza

Inghetata tiramisu din: lapte, smantana, ou, zahar, mascarpone, vanilie, espresso, lichior de cafea.

Inghetata tiramisu

Ingrediente: 

  • 1 ceașcă de lapte integral
  • 1 cană smantana
  • 3 gălbenușuri de ou
  • ½ cești Zahăr
  • 1 cană mascarpone, la temperatura camerei
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 linguriță espresso
  • ¼ ceașca espresso
  • ½ lingurita lichior cu aromă de cafea

 

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță, combinați laptele cu smântâna și incalziti la foc mediu. Lăsați până se fierbe.

Inghetata tiramisu

Într-un castron adânc, amestecați gălbenușurile de ou și zahărul. Se adaugă mascarpone și se amestecă până se combină.

Adăugați ½ ceasca de lapte cald la amestecul de mascarpone si amestecati-l sa se combine.

Se toarnă amestecul înapoi în cratita cu lapte fierbinte și se amestecă pentru a se combina.

Gatiti timp de 5-8 minute pe foc mediu, amestecand constant, pana cand crema este groasa.

Inghetata tiramisu

Se toarnă amestecul într-un castron și se lasă să se răcească complet.

Adăugați vanilie, pulbere espresso, espresso și lichior de cafea.

Dati la congelator peste noapte.

Inghetata tiramisu
Serviti inghetata rece.

Inghetata tiramisu

Inghetata tiramisu

Inghetata tiramisu

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prăjitură tiramisu cu ingheţată

O reteta delicioasa de tiramisu cu: mascarpone, zahar tos, vin, ciocolata neagra, smantana dulce, cafea, coniac, piscoturi, cacao, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 500g de mascarpone 115g de zăhar tos 6 linguri de vin Marsala (sau alt vin dulce fortifiat, ca de exemplu Sherry) 50g de ciocolată neagră, bucăţi 142ml de smântână dulce, bătută până se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.