Reteta zilei: Inghetata de ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon.

Inghetata de ciocolata

Ingrediente:

  • 250g smantana
  • 100g zahar
  • 50 g ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 150ml lapte
  • 1 lingura amidon

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc mic dupa care se adauga ciocolata amestecandu-se foarte bine. Se face un sirop din 50g zahar si 2 linguri apa.

Inghetata_de_ciocolata

Albusurile se bat spuma dupa care se adauga siropul fierbinte si se continua batutul pana se raceste. Compozitia astfel obtinuta se pune peste cea de ciocolata si se amesteca foarte bine.

Inghetata_de_ciocolata_07

Daca doriti se pot adauga 7g gelatina dizolvata. Inghetata se tine la congelator pana la servire.

-

Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.