Reteta zilei: Inghetata de caramel

Printeaza

O reteta de Inghetata de caramel din: zahar, vanilie, smantana, sare si galbenusuri de ou.

Ingrediente:Inghetata de caramel

  • 1 1/2 cani de zahar
  • 1 bat vanilie, divizat
  • 2 cesti smantana
  • 1/4 lingurita de sare
  • 6 galbenusuri de ou

 

Mod de preparare:

Se presara zaharul intr-o tigaie. Adauga vanilia. Se lasa la foc mediu pana se caramelizeaza, amestecand ocazional. Se adauga cu atentie o parte de smantana. Adaugati sare. Bateti galbenusurile de ou intr-un castron. Incorporati restul de smatana. Adaugati amestecul peste zaharul caramelizat.

Inghetata_De_Caramel

Gatiti la foc mediu pâna când amestecul s-a ingrosat suficient. Se toarna amestecul printr-o sita fina într-un castron. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dati la congelator pentru cateva ore.

Inghetata_De_Caramel_02

Inghetata de caramel

Inghetata de caramel

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna inghetata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.