Reteta zilei: Humus cu boia de ardei

Printeaza

Humus cu boia de ardei din: naut, suc de lamaie, pasta de tahini, chimen, usturoi, ulei de masline, sare de mare, apa, boia, chips-uri tortilla.

Humus_cu_boia_de_ardei_05

Humus cu boia de ardei

Ingrediente: 

  • 1 cutie naut clătit și scurs
  • ¼ cană (60 ml) suc de lamaie
  • ¼ cană pasta de tahini
  • ½ lingurita chimen măcinat
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 linguriță de sare de mare
  • 2-3 linguri de apă
  • boia si chips-uri tortilla, pentru servire

Mod de preparare:

Într-un blender se adaugă pasta de tahini si suc de lamaie. Procesati pana se omogenizeaza.

Humus_cu_boia_de_ardei_02
Adaugati usturoiul tocat, sare, chimen, ulei de măsline și procesati încă 1 minut.
Adaugati jumătate din naut si procesati timp de 1 minut.

Humus_cu_boia_de_ardei_03
Incorporati restul de naut si omogenizati. Adaugati apa si omogenizati.

Humus_cu_boia_de_ardei_04
Pentru a servi, puneti humusul într-un bol și stropiti cu 1 lingura de ulei de măsline. Se presara cu boia de ardei.
Serviti cu chips-uri tortilla.

Humus_cu_boia_de_ardei_05

Humus cu boia de ardei

Humus_cu_boia_de_ardei_05

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gina Costache

    Ce bine arata hummusul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.