Reteta zilei: Humus aromat cu chimen
PrinteazaHumus aromat cu chimen din: naut, bicarbonat, pasta tahini, suc de lamaie, usturoi, sare de mare, chimen, ulei de masline, nuci de pin, sos iute, boia de ardei.
Ingrediente:
- 1 ceasca năut
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 9 linguri de pasta tahini
- 4 lingurite de suc proaspat de lamaie
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 1/2 lingurite sare de mare
- 1 praf de chimen
- 1/3 cană de apă de la năutul gătit
- Ulei de masline, nuci de pin prajite, sos iute și boia de ardei, pentru servire
Mod de preparare:
Se înmoaie năutul în apă rece (aproximativ 4 cani) peste noapte. Se scurge și se clătește năutul și se pune într-o cratiță medie, acoperiti cu alta apa, adăugați bicarbonatul de sodiu și se aduce la fierbere.
Reduceți focul și fierbeti ușor nautul aproximativ 1 ora. Opriti focul, scurgeti lichidul, din care pstrati 1 cana, apoi eliminati coaja de la naut.
Într-un procesor de alimente amestecati pasta tahini, suc de lamaie, usturoi, chimen și sare pana se omogenizeaza. Incorporati nautul si procesati pana se omogenizeaza. Adaugati lichid in care a fiert nautul pentru a subtia pasta.
Garnisiti cu ulei de măsline, nuci de pin prăjite, boia iute și sos iute, apoi serviti.
Humus aromat cu chimen
Pofta buna!