Reteta zilei: Gustari cu porumb in aluat

Printeaza

Gustari cu porumb in aluat din: porumb, amidon, sare, praf de copt, ceapa verde, apa cu gheata, ulei, ardei iute, seminte de susan, piper rosu.

Gustari_cu_porumb_in_aluat_05

Ingrediente: 

  • 2 stiuleti de porumb
  • 1 cana amidon
  • ½ linguriță de sare
  • ½ lingurita praf de copt
  • 2 cepe verzi tocate
  • ¾ cană de apă cu gheață
  • ulei de gătit
  • 1 ardei iute verde, tocat
  • 1 lingurita de seminte de susan
  • 1 linguriță piper rosu
  • sos chili pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Scoateți boabele de porumb de pe știulete.

Gustari_cu_porumb_in_aluat
Într-un bol mediu, se adaugă amidon de porumb, sare, praf de copt, ceapa verde si ardei iute, seminte de susan si piper rosu.

Se amesteca bine cu o furculita sau cu un tel.

Se toarnă jumatate din apă cu gheață și se amestecă ușor. Se incorporeaza restul apei.

Gustari_cu_porumb_in_aluat_02
Într-o tigaie mare se adaugă în 2 cani ulei și se incinge.

Cu o lingura incorporati amestec de porumb in tiagie si rumeniti cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Gustari_cu_porumb_in_aluat_03
Scurgeti pe prosoape de hârtie.

Gustari_cu_porumb_in_aluat_04

Serviti cu sos de chili.

Gustari_cu_porumb_in_aluat_05

Gustari cu porumb in aluat

Gustari_cu_porumb_in_aluat_05

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Gustari cu smochine

Gustari cu smochine din: smochine, branza de capra, prosciutto, miere, cimbru, piper. Ingrediente:  8 smochine 150 g brânză de capră 4 felii de prosciutto miere cimbru proaspăt piper proaspăt măcinat           Mod de preparare: Spală smochinele sub jet de apă rece, şterge-le cu un prosop de hârtie şi crestează-le în patru. […]

 

Gustari cu ridichi

Gustari cu ridichi din: ridichi, sare, piper alb, rucola, faina de secara, fulgi de ovaz, ulei de masline, apa, bicarbonat. Ingrediente:  2 legături de ridichi sare piper alb măcinat rucola (de decor) Ingrediente pentru blat: 50 g făină de secară 100 g fulgi de ovăz 3 linguri de ulei de măsline 100 ml apă călduţă […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.