Reteta zilei: Gulas unguresc cu Späzli

Printeaza

Gulas unguresc cu Späzli: Gulasul este un fel de mancare specific in bucataria ungureasca. Gulas isi are originea in secolul VIII î.en avand o reteta din carne de vita si ceapa care s-a gatit mult timp.

Dupa ce spaniolii au adus in Imperiul austro-ungar, rosii si boia de ardei, nimeni nu-si mai putea imagina gulasul fara aceste ingrediente cu o aroma aparte pe care ei le numesc “tomatenpaprika”

Gulas unguresc cu Späzli

pentru gulas:

pentru Späzli (taitei):

  • 500 g faina
  • 6 oua
  • 400ml apa
  • 1 lingura sare
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Carnea de vita se curata de pielite si se taie in cubulete de 2-3 cm.

Se presara faina peste carne si se amesteca pentru a fi distribuita uniform pe toata suprafata.

Intr-o cratita mare se pun ulei de masline si unt la incins.

Se adauga carnea de vita si se gateste pentru cateva minute, dupa care se scoate intr-un castron.

Gulas unguresc cu Späzli

Paprica este ingrendientul de baza la gulas, aroma speciala fiind data de boia, aceasta trebuie aleasa de o calitate foarte buna.

In aceeasi cratita se pun ceapa tocata marunt, paprica iute si dulce, chimen, curry si se mai aduga putin ulei.

Se amesteca foarte bine, se pun la foc dupa care adaugam cele 2 cuburi de concentrat carne de vita.

Se pun apoi in cratita carnea de vita,pasta de tomate si vinul rosu.

Gulas unguresc cu Späzli

In cele din urma se adauga apa clocotita, foile de dafin si se acopera vasul timp de o ora.

Apoi se descopera oala si se fierbe la foc mic timp de cateva ore pana cand apa scada si gulasul capata consistenta de tocana groasa.

Aveti grija sa amestecati gulasul periodic pentru a preveni arderea pe partea de jos.

Gulas unguresc cu Späzli

Späzli se prepara astfel: intru-un castron se amesteca faina cu ouale si sarea.

Se aduga putina apa si se amesteca energic. Continuati sa adaugati apa pana ce compozitia devine asemanatoare cu cea de vafe.

Se rade putina nucsoara. Intr-o oala mare se pune apa la fiert, se trece compozitia printr-o ustensila speciala si daca nu aveti puteti improviza cu ajutorul unei strecuratori cu gauri mari.

Compozitia se va scurge prin gauri un oala cu apa.

Gulas unguresc cu Späzli

Se fierb cateva minute dupa care se scot si se trec prin apa rece.

Se repeta procedeul pana la finalizarea compozitiei.

Cand gulasul este gata, inainte de servire, Späzli se gateste cateva minute intr-o tigaie cu putin unt.

Gulas unguresc cu Späzli

Gulasul unguresc cu Späzli se serveste in boluri peste care se poate presara patrunjel tocat marunt.

Aceasta reteta de gulas unguresc cu Späzli este o mancare delicioasa ideala pentru o masa cu multi invitati.

Gulas unguresc cu Späzli

Gulas unguresc cu Späzli

Gulas unguresc cu Späzli

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • gulas unguresc

4 comentarii

  1. doamneee ce-i aici? 🙂 vreau si eu

  2. Delicios arata

  3. Valentina Negrescu

    Ce-mi face cu ochiul gulasul unguresc 🙂 renunt la spazli

  4. Este un deliciu gulasul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.