Reteta zilei: Gratin de varza de bruxelles

Printeaza

Gratin de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, unt topit, sare, piper, pesmet, branza, smantana lichida.

Gratin_de_varza_de_bruxelles_06

Gratin de varza de bruxelles

Ingrediente: 

  • 2 kg varza de bruxelles, taiata in jumatati
  • 3 linguri unt topit
  • sare
  • piper negru
  • 1 cană pesmet
  • 1/4 cană branza rasa
  • 1 1/4 cani smântână lichida

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 200C. Puneti verzele intr-un vas de copt si se amesteca cu 2 linguri de unt topit, 3/4 linguriță de sare și 1/4 linguriță piper.

Gratin_de_varza_de_bruxelles

Asezati uniform in vas. Dati la cuptor timp de 25-30 de minute, intorcand la jumatatea timpului.
Între timp, adaugati pesmetul intr-un bol mediu. Se adauga restul de unt și se presară cu 1/8 linguriță sare. Se incorporeaza branza si se amesteca.
Scoateti vasul din cuptor si incorporati smantana si se presară cu 1/4 linguriță de sare.

Gratin_de_varza_de_bruxelles_02

Dati din nou la cuptor timp de 10 minute.

Gratin_de_varza_de_bruxelles_03
Se scoate tava din cuptor si presarati amestecul de pesmet.

Gratin_de_varza_de_bruxelles_04
Mai gatiti 3-5 minute.

Gratin_de_varza_de_bruxelles_05
Lasati sa se odihneasca si serviti gratinul cald.

Gratin_de_varza_de_bruxelles_06

Gratin de varza de bruxelles

Gratin_de_varza_de_bruxelles_06

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu gratinul de varza, sa vedem cum iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.