Reteta zilei: Gratin de spanac cu usturoi

Printeaza

Gratin de spanac cu usturoi din: spanac, unt, ceapa, usturoi, pain, branza, parmezan, oua, smantana, mustar dijon, sare, piper, nucsoara.

Gratin_de_spanac_cu_usturoi_06

Gratin de spanac cu usturoi

Ingrediente: 

  • 500gr spanac congelat
  • 3 linguri unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 paine, taiata cuburi
  • 1 1/2 cani branza rasa
  • 60 gr parmezan ras
  • 9 oua
  • 2 3/4 cani smantana
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • 1 3/4 lingurite sare
  • 3/4 linguriță de piper negru
  • 1/4 linguriță nucșoară

Mod de preparare:

Decongelati si stoarceti spanacul foarte bine.
Se topește untul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și gatiti, amestecand frecvent, aproximativ 5 minute.

Gratin_de_spanac_cu_usturoi
Se adauga usturoiul si spanacul scurs si gatiti inca 2 minute.

Gratin_de_spanac_cu_usturoi_02

Se unge un vas de copt si se adauga o treime din cuburile de pâine si o treime din amestecul de spanac. Se presară cu cate o treime de branza si parmezan.

Gratin_de_spanac_cu_usturoi_03
Se repetă procesul cu inca 2 straturi.

Gratin_de_spanac_cu_usturoi_04

Într-un castron mare, amestecati ouale. Se adaugă smantana, muștar Dijon, sare, piper si nucsoara si se amesteca pana cand sunt bine combinate. Se toarnă in vasul de copt.

Gratin_de_spanac_cu_usturoi_05

Se acoperă straturile cu folie de plastic și se răcește timp de cel puțin 1 oră sau peste noapte.

Se incalzeste cuptorul la 150C. Se da vasul la cuptor timp de 70-75 minute. Lasati sa se odihneasca 10-15 minute înainte de servire.

Gratin_de_spanac_cu_usturoi_06

Gratin de spanac cu usturoi

Gratin_de_spanac_cu_usturoi_06

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Gratin de pui cu smantana si spanac

Gratin de pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, vin, concentrat vegetal, mustar de Dijon, frunza de dafin, carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa, taiata rondele 3 catei de usturoi, tocati 300 ml […]

Peste cu spanac, gratinat

Peste cu spanac, gratinat

O reteta de peste cu spanac, gratinat, din: supa, file de peste, lamaie, sare, piper, unt, spanac, ulei, ceapa, sos alb si branza emmentaler. Ingrediente: 1 l supa clara 4 bucati file de peste a 150 g o lamaie sare piper o lingura unt sau margarina 500 g spanac proaspat sau congelat, dupa sezon o […]

Spanac tras la tigaie

Spanac gratinat

 Spanac gratinat Ingrediente: 1.500 kg foi de spanac 150 g tăieţei de casă 1 1/2 pahar lapte sare 150 g unt 1 1/2 lingură smîntînă 3 /4 linguri făină 80 g caşcaval   Mod de preparare: Spanacul spălat se opăreşte 1 minut, se strecoară şi se încălzeşte în 60 g unt. Se pune într-un vas […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.