Reteta zilei: Gratin de praz
PrinteazaGratin de praz din: unt, praz, oua, branza de capra, iaurt, parmezan, pesmet, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 linguri unt
- 8 fire praz, doar partea alba
- 2 oua
- 150gr branza de capra, rasa
- 85ml iaurt
- 50gr parmezan, ras
- 25gr pesmet
- sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti un vas termorezistent. Curatati si taiati prazul in jumatati pe lungime. Fierbeti timp de 6-8 minute. Scoateti si scurgeti pe prosoape de hartie. Aranjati in tava.
Bateti oualele cu branza de capra si jumatate din cantitatile de iaurt si parmezan. Asezonati cu sare si piper.
Adaugati peste praz. Amestecati pesmetul cu restul de parmezan. Presarati deasupra. Coaceti 35-40 de minute.
Serviti gratinul cald.
Gratin de praz
Pofta buna!