Reteta zilei: Gratin de praz

Printeaza

Gratin de praz din: unt, praz, oua, branza de capra, iaurt, parmezan, pesmet, sare, piper.

Gratin de praz

Gratin de praz

Ingrediente: 

  • 2 linguri unt
  • 8 fire praz, doar partea alba
  • 2 oua
  • 150gr branza de capra, rasa
  • 85ml iaurt
  • 50gr parmezan, ras
  • 25gr pesmet
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti un vas termorezistent. Curatati si taiati prazul in jumatati pe lungime. Fierbeti timp de 6-8 minute. Scoateti si scurgeti pe prosoape de hartie. Aranjati in tava.

Gratin de praz

Bateti oualele cu branza de capra si jumatate din cantitatile de iaurt si parmezan. Asezonati cu sare si piper.

Gratin de praz

Adaugati peste praz. Amestecati pesmetul cu restul de parmezan. Presarati deasupra. Coaceti 35-40 de minute.
Serviti gratinul cald.

Gratin de praz

Gratin de praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.