Reteta zilei: Gogosi cu cidru de mere

Printeaza

Gogosi cu cidru de mere din: cidru de mere, unt nesarat, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt topit.

Poate te intereseaza si:

 

Gogosi_cu_cidru_de_mere_11

Ingrediente aluat:

  • 2 cesti cidru de mere
  • 8 linguri unt nesarat
  • 3/4 cană zahar
  • 2 oua
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 1/4 cani făină
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare

Ingrediente topping:

  • 3/4 cană zahar
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 5 linguri unt nesărat, topit

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului, incalziti cuptorul la 170C, ungeti o tava cu ulei.

Aduceti cidrul de mere la fiert într-o cratiță mare la foc mare.

Reduceti focul dupa ce da in clocot si fierbeti pana se reduce la jumatate.

Opriti focul si lasati sa se raceasca.

Gogosi_cu_cidru_de_mere

Cu ajutorul unui mixer, bateti untul și zahărarul aproximativ 4 minute.

Adăugați ouăle, unul cate unul, amestecand bine cu mixerul.

Gogosi_cu_cidru_de_mere_02

Adaugati vanilie și bateti pentru a o încorpora.

Într-un bol mediu, amestecati împreună făină, scorțișoară, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare.

Adauga amestecul de făină in cel de unt în 3 parti, alternând cu cidrul, in 2 parti. Bateti bine.

Gogosi_cu_cidru_de_mere_04

Umpleti formele cu aluat si dati la cuptor timp de 7-10 minute, intorcand la jumatatea timpului.

Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Gogosi_cu_cidru_de_mere_07

Pentru prepararea topping-ului, intr-un bol puțin adânc, combinati zahăr și scorțișoară.

Dati apoi gogosile racite prin acest amestec si stropiti cu unt lichid.

Gogosi_cu_cidru_de_mere_08

Dati din nou prin amestec de zahar si scortisoara.

Serviti imediat.

Gogosi_cu_cidru_de_mere_10

Gogosi cu cidru de mere

Gogosi_cu_cidru_de_mere_12

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.