Reteta zilei: Gogonele murate

Printeaza

Gogonele murate din: gogonele, otet, apa, zahar, sare, seminte de marar, boabe de piper, usturoi, frunze de dafin.

Gogonele murate

Gogonele murate

 

Ingrediente:

  • 2-4 kilograme de gogonele
  • 2 cani otet
  • 2 cani apa
  • 1 lingura zahar
  • 4 lingurite de sare
  • 3 lingurite semințe de marar
  • 3 lingurite boabe de piper
  • 4 catei de usturoi
  • 8 frunze de dafin

 

Mod de preparare:

Sterilizați borcanele si capacele in apa clocotita. Spalati gogonelele și feliati-le. Intr-o oala puneti la fiert apa, oțet, sare, zahar si amestecati pana se dizolva sarea și zaharul.

Gogonele murate

Imparțiți boabele de piper, cateii de usturoi, semințele de marar, frunzele de dafin in borcane.

Gogonele murate

Umpleți borcanele cu gogonele, apoi turnati lichidul. Puneti capacele si fierbeti 10 minute. Lasati sa se raceasca si depozitati intr-un loc racoros. Serviti dupa 3-4 saptamani.

Gogonele murate

Gogonele murate

Gogonele murate

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place cum ti-au iesit gogonelele murate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.