Reteta zilei: Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie

Printeaza

O reteta de Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie din: spanac, ricotta, parmezan, faina, galbenusuri de ou, sare, piper, nucsoara, rosii cherry, unt, frunze de salvie si busuioc.

Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie

 

Ingrediente:

  • 300 g spanac proaspat
  • 500 g Ricotta
  • 80 g parmezan
  • 75 g de făină
  • 2 galbenusuri de ou
  • praf de sare şi piper
  • nucsoara
  • 250 g de roşii cherry
  • 3-4 linguri de unt
  • 8-10 frunze proaspete de salvie
  • busuioc proaspat tocat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Puneti rosiile cherry intr-o tava de cuptor si lasati aproximaativ 20 de minute. Puneti branza ricotta intr-o strecuratoare pentru a se elimina tot zerul. Curatati si spalati bine spanacul, opariti-l si spalati-l apoi in apa rece. Lasat-l sa se scurga sau stoarceti-l bine, dupa care tocati-l marunt.

Gnocchi_de_spanac_si_ricotta_cu_rosii_cherry_coapte_si_sos_de_unt_cu_salvie_11

Puneti spanacul, ricotta, parmezanul, faina, galbenusurile de ou, un praf de sare, piper şi nucşoară într-un castron, amestecati bine pana se obtine un aluat omogen. Acoperiţi vasul cu folie si dati la frigider pentru 30-60 de minute.

Gnocchi_de_spanac_si_ricotta_cu_rosii_cherry_coapte_si_sos_de_unt_cu_salvie_02

Formati apoi gnocchi. Le puneti într-o oală mare de apă sărată fiarta in prealabil si lasati aproximativ 3-4 minute sau până când se ridica la suprafata. Scoateti gnocchi din oala si puneti-le pe prosoape de hartie.

Gnocchi_de_spanac_si_ricotta_cu_rosii_cherry_coapte_si_sos_de_unt_cu_salvie_04

Intr-o tigaie topiti untul, adaugati frunzele de salvie si fierbeti cateva secunde, adaugati apoi gnocchi si mai fierbeti aproximativ 2-3 minute. Scoateti gnocchi pe prosoape de hartie pentru a fi absorbita grasimea .

Gnocchi_de_spanac_si_ricotta_cu_rosii_cherry_coapte_si_sos_de_unt_cu_salvie_06

Serviti gnocchi cu cateva linguri de sos de unt cu salvie, rosii cherry si garnisiti cu busuioc proaspat tocat.

Gnocchi_de_spanac_si_ricotta_cu_rosii_cherry_coapte_si_sos_de_unt_cu_salvie_09

Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie

Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata gnocchi din astia, nici n-am auzit de asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.