Reteta zilei: Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

Printeaza

Sumtem in plin sezon al conservelor pentru iarna, fapt pentru care va invitam sa incercati o reteta de ghiveci sanatoasa, fara conservanti, cu multe legume si orez.

Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

 

Ingrediente:

  • 2 kg ardei gras
  • 2 kg ardei kapia
  • 2 kg gogosari
  • 1kg morcovi
  • 1kg ceapa
  • 4kg rosii
  • 400g orez
  • 500ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Intr-un vas mare se calesc morcovii cateva minute pana se inmoaie, dupa care se adauga ceapa.

Intre timp toti ardeii se spala, se indeparteaza cotoarele si semintele si se taie juliene.

Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

 

Ardeii taiati se adauga in vas peste morcovi si ceapa impreuna cu un pumn de sare.

Rosiile se introduc in apa fierbinte si se decojesc.

Se taie apoi cubulete si se pun in vas cand celelalte legume s-au inmuiat.

 

Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

 

Separat se fierbe orezul pe jumatate si se adauga la legume cand rosiile s-au fiert si sosul a inceput sa devina consistent.

 

Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

 

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se mai lasa ghiveciul de legume sa fiarba pana ce orezul este fiert.

Ghiveciul de legume cu orez se toarna in borcane de 800ml, se sterilizeaza cateva minute in cuptor, dupa care se pun capacele si se lasa invelite in paturi pana a doua zi.

 

Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

Ghiveciul de legume cu orez la borcan pentru iarna este foarte bun in zilele de post si in orice alta zi cand doriti o gustare delicioasa.

Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Ghiveci de legume pentru iarna

Ghiveci de legume pentru iarna din: gogosari, ardei, vinete, ceapa, ulei, bulion, foi de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg gogosari 1,5 ardei 1 kg vinete 1 kg ceapa 0,5 l ulei 1 litru bulion 3-4 foi de dafin piper sare     Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa pestisori si […]

 

Ghiveci de legume cu usturoi si rozmarin

Ghiveci de legume aromate cu usturoi 

Ghiveci de legume cu usturoi din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ardei, morcov, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 4 dovlecei 5-6 roşii 2 cepe 1 ardei gras 1 morcov 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă, se taie cuburi, se […]

 

Ghiveci de legume cu quinoa

Ghiveci de legume cu quinoa

Ghiveci de legume cu quinoa din: seminte de quinoa, ceapa, ardei, dovlecel, ulei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 pahar de seminţe quinoa 1 legătură de ceapă verde 1 ardei gras 1 dovlecel 2 roşii ulei sare şi piper   Mod de preparare: Speli seminţele de quinoa în mai multe ape şi le pui la fiert […]

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ghiveci de legume
  • ghiveci pentru iarna cu orez

5 comentarii

  1. Bun, foarte bun as putea spune. Am facut reteta si a iesit delicios

  2. A iesit foarte bun ghiveciul asta

  3. Matache Mihaela

    Delicios e ghiveciul

  4. O reteta foarte buna ,merita sa o preparati!

  5. Sper ca mi ai pastrat si mie din ghiveciul de legume :). Arata foarte bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.