Reteta zilei: Ghiveci de legume cu quinoa si crusta de pesmet

Printeaza

Ghiveci de legume cu quinoa si crusta de pesmet din: quinoa, vanata, sare, ulei de masline, ceapa, ardei gras, usturoi, dovlecel, rosii cherry, pesmet, parmezan, piper, sos pesto, mozzarella, piper.

Ghiveci_de_legume_cu_quinoa_si_crusta_de_pesmet_08

Ghiveci de legume cu quinoa si crusta de pesmet

Ingrediente: 

  • 1 cană quinoa
  • 1 vanata, cuburi
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ ceapa, cuburi
  • 1 ardei gras rosu, cuburi
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 dovlecel, cuburi
  • 1/2 kg roșii cherry, înjumătățite
  • ¼ ceasca pesmet
  • ¼ ceasca parmezan
  • ½ lingurita piper rosu zdrobit
  • ½ ceasca sos pesto
  • 240gr mozzarella, cuburi
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Puneti quinoa într-o oală mică cu 1½ căni de apă. Se aduce la fierbere, se acoperă și se fierbe timp de 14-15 minute. Opriti focul si lasati deoparte timp de 5 minute, acoperita, apoi amestecati cu o furculita.

Ghiveci_de_legume_cu_quinoa_si_crusta_de_pesmet
Între timp, puneți vinetele într-o strecurătoare și se presara cu sare. Pastrati deoparte 15-20 de minute. Uscati vinetele cu prosoape de hartie.

Ghiveci_de_legume_cu_quinoa_si_crusta_de_pesmet_02
Preîncălziți cuptorul la 170C.
Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu-mare. Se adauga ceapa, ardei gras, usturoi și un praf de sare. Gatiti pentru 5-6 minute.

Ghiveci_de_legume_cu_quinoa_si_crusta_de_pesmet_03

Se adauga dovleceii și vinetele și se gatesc timp de 5 minute. Se adauga roșii. Reduceti focul, se acopera și se fierbe timp de 15 minute.

Ghiveci_de_legume_cu_quinoa_si_crusta_de_pesmet_04
Opriți focul si se adauga quinoa, pesto și mozzarella. Asezonati cu sare și piper proaspăt măcinat.

Ghiveci_de_legume_cu_quinoa_si_crusta_de_pesmet_06
Într-un castron mic combinati pesmet, parmezan și ardei rosu zdrobit.
Transferati legumele intr-un vas termorezistent si se acopera cu amestecul de pesmet. Dati la cuptor timp de 30 minute.

Ghiveci_de_legume_cu_quinoa_si_crusta_de_pesmet_07
Lasati sa se raceasca timp de 10 minute înainte de servire.

Ghiveci_de_legume_cu_quinoa_si_crusta_de_pesmet_08

Ghiveci de legume cu quinoa si crusta de pesmet

Ghiveci_de_legume_cu_quinoa_si_crusta_de_pesmet_08

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Bun ghiveciul asta?

  2. Nu stiu, ca nici eu n-am facut ghiveci cu quinoa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.