Reteta zilei: Gasca umpluta cu prune uscate
PrinteazaGasca umpluta cu prune uscate din: gasca, mar, ceapa, salvie, ghimbir, sare, piper, unt, marmelada de ghimbir, prune uscate, pesmet, faina, supa de pui.
Ingrediente:
- 1 gasca de 4.5 kg
- 1 mar, fara coaja si maruntite
- 1 ceapa, felii
- 1 lgatura de salvie
- 2 linguri de ghimbir
- sare și piper negru
Ingrediente umplutura:
- 2 linguri unt
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 lingură marmelada de ghimbir
- 450g prune uscate, tocate
- 225g pesmet
- 2 linguri salvie
Ingrediente sos:
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingura făină
- 600ml supa de pui
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Asezonati gasca cu sare peste tot.
Se amestecă mere, ceapa, ghimbir si salvie si ungeti gasca.
Pentru a face umplutura, se topește untul într-o tigaie si gatiti ceapa timp de aproximativ 5 minute. Se scoate cratita de pe foc și se adauga marmeladă, prune uscate tocate, pesmet și salvie.
Umpleti gasca.
Se aseaza gâsca într-o tava mare. Stropiti cu unt topit si dati la cuptor timp de 2 ore.
Ungeti cu sos din tava odata la 10 minute.
Amestecati ingredientele pentru sos si ungeti gasca. Mai dati la cuptor inca 30-40 de minute. Se scoate din cuptor și se acoperă sa se odihneasca timp de 15 minute.
Taiati si serviti cu garnitura, dupa preferinta.
Gasca umpluta cu prune uscate
Pofta buna!