Reteta zilei: Gasca umpluta cu prune uscate

Printeaza

Gasca umpluta cu prune uscate din: gasca, mar, ceapa, salvie, ghimbir, sare, piper, unt, marmelada de ghimbir, prune uscate, pesmet, faina, supa de pui.

gasca_umpluta_cu_prune_uscate_04

Gasca umpluta cu prune uscate

Ingrediente: 

  • 1 gasca de 4.5 kg
  • 1 mar, fara coaja si maruntite
  • 1 ceapa, felii
  • 1 lgatura de salvie
  • 2 linguri de ghimbir
  • sare și piper negru

Ingrediente umplutura:

  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1 lingură marmelada de ghimbir
  • 450g prune uscate, tocate
  • 225g pesmet
  • 2 linguri salvie

Ingrediente sos:

  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingura făină
  • 600ml supa de pui

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Asezonati gasca cu sare peste tot.
Se amestecă mere, ceapa, ghimbir si salvie si ungeti gasca.

gasca_umpluta_cu_prune_uscate
Pentru a face umplutura, se topește untul într-o tigaie si gatiti ceapa timp de aproximativ 5 minute. Se scoate cratita de pe foc și se adauga marmeladă, prune uscate tocate, pesmet și salvie.
Umpleti gasca.

gasca_umpluta_cu_prune_uscate_02
Se aseaza gâsca într-o tava mare. Stropiti cu unt topit si dati la cuptor timp de 2 ore.
Ungeti cu sos din tava odata la 10 minute.
Amestecati ingredientele pentru sos si ungeti gasca. Mai dati la cuptor inca 30-40 de minute. Se scoate din cuptor și se acoperă sa se odihneasca timp de 15 minute.

gasca_umpluta_cu_prune_uscate_03
Taiati si serviti cu garnitura, dupa preferinta.

gasca_umpluta_cu_prune_uscate_04

Gasca umpluta cu prune uscate

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.