Reteta zilei: Fructe in sirop de vin

Printeaza

Fructe in sirop de vin din: vin rosu, suc de portocale, miere, scortisoara, cuisoare, cardamom, pere, smochine, caise, mere.

Fructe in sirop de vin

Fructe in sirop de vin

Ingrediente: 

  • 300ml vin rosu
  • 300ml suc de portocale
  • coaja si sucul de la 1 portocala
  • 3 lingurite miere
  • 3 batoane scortisoara
  • 4 cuisoare
  • 4 seminte cadamom
  • 2 pere, curatate si taiate in jumatati
  • 8 smochine
  • 2 caise uscate
  • 2 mere curatate si feliate

Mod de preparare:

Puneti vinul, sucul de portocale si coaja, impreuna cu mierea si condimentele, intr-o cratita. Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada 2 minute.

Fructe in sirop de vin
Incorporati perele, smochinele si caisele, acoperiti si gatiti 25 de minute la foc mic. Amestecati ocazional.
Incorporati merele si mai gatiti 12-15 minute.

Fructe in sirop de vin
Scoateti fructele din cractita, aruncati condimentele si fierbeti sosul pana se reduce consideratbil. Adaugati apoi peste fructe.

Fructe in sirop de vin
Serviti preparatul la temperatura camerei sau rece.

Fructe in sirop de vin

Fructe in sirop de vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.