Reteta zilei: Fructe in sirop de vin
PrinteazaFructe in sirop de vin din: vin rosu, suc de portocale, miere, scortisoara, cuisoare, cardamom, pere, smochine, caise, mere.
Ingrediente:
- 300ml vin rosu
- 300ml suc de portocale
- coaja si sucul de la 1 portocala
- 3 lingurite miere
- 3 batoane scortisoara
- 4 cuisoare
- 4 seminte cadamom
- 2 pere, curatate si taiate in jumatati
- 8 smochine
- 2 caise uscate
- 2 mere curatate si feliate
Mod de preparare:
Puneti vinul, sucul de portocale si coaja, impreuna cu mierea si condimentele, intr-o cratita. Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada 2 minute.
Incorporati perele, smochinele si caisele, acoperiti si gatiti 25 de minute la foc mic. Amestecati ocazional.
Incorporati merele si mai gatiti 12-15 minute.
Scoateti fructele din cractita, aruncati condimentele si fierbeti sosul pana se reduce consideratbil. Adaugati apoi peste fructe.
Serviti preparatul la temperatura camerei sau rece.
Fructe in sirop de vin
Pofta buna!