Reteta zilei: Frittata cu legume si parmezan

Printeaza

Frittata cu legume si parmezan din: oua, sare, piper, parmezan, branza cheddar, unt, ceapa, cartof copt, frunze de spanac, ardei copti, masline.

Frittata_cu_legume_si_parmezan_21

 

Ingrediente:

  • 12 oua
  • Sare si piper negru
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • 1/2 cana branza cheddar rasa
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa, felii subtiri
  • 1 cartof copt, cuburi
  • 2 cani frunze de spanac
  • 2 ardei copti, tocati
  • 1/4 ceasca masline tocate

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Bateti ouale impreuna cu sarea si piperul.

Se amesteca branzeturile rase si se pun deoparte.

Intr-un tigaie mare se topeste untul la foc mediu.

Frittata_cu_legume_si_parmezan_08

Adaugati ceapa si gatiti timp de cateva minute, amestecand frecvent.

Frittata_cu_legume_si_parmezan_10

Adaugati cartofii cubulete, se presara cu sare si piper si se amesteca pentru a se gati cu ceapa pentru cateva minute.

Frittata_cu_legume_si_parmezan_16

Adaugati spanac si gatiti aproximativ 1 minut. Se adauga ardeii si masline si se amesteca bine.

Asigurati-va ca toate ingredientele sunt distribuite uniform pe partea de jos a tigaii , apoi se toarna amestecul de ou.

Gatiti 30-45 de secunde, apoi dati tigaia la cuptor.

Frittata_cu_legume_si_parmezan_22

Lasati 10-12 minute. Scoateti din tigaie, taiati si serviti.

Frittata_cu_legume_si_parmezan_23

Frittata cu legume si parmezan

Frittata_cu_legume_si_parmezan_24

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Frittata cu somon

Frittata cu linte si praz

Frittata cu linte si praz din: oua, linte, praz, parmezan, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 3 ouă 1 ceaşcă linte roşie 1 fir de praz 60 g parmezan sare piper alb 60 ml ulei pătrunjel   Mod de preprare: Tai partea verde a unui fir de praz, desfaci foile, le speli şi le tai în […]

Frittata cu mazare si feta

Frittata cu mazare si feta

Frittata cu mazare si feta din: mazare, feta, morcovi, oua, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g mazăre 2-3 morcovi medii o ceapă mare 100 g brânză feta 5 ouă mari sare piper ulei sau unt, pentru uns vasul   Mod de preparare: Se fierb al dente (la steamer sau în cratiţă) mazărea, ceapa tocată […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.