Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor

Printeaza

Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor din: fripturi de vita, ulei de masline, condimente, piper negru, supa de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, zahar, otet de orez, rosii si sos de soia.

Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor

Ingrediente:

  • 3-4 fripturi de vita
  • 1 lingura ulei de masline
  • condimente pentru carne de vita
  • piper negru
  • 1 cana supa de vita

Ingrediente sos de rosii dulce acrisor:

  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri usturoi pisat
  • 2 linguri ghimbir tocat
  • 2 linguri zahar
  • 1/4 cana de oțet de orez
  • 1 cutie rosii cubulete cu suc
  • 2 linguri sos de soia

 

Mod de preparare:

Dati carnea de vita cu condimente și piper negru.

Intr-o tigaie incingeti ulei de masline si prajiti pe ambele parti cateva minute.

Intre timp combinati in procesorul de alimente ceapa, usturoiul, ghimbirul, zaharul, oțetul de orez, rosiile cubulete si sosul de soia.

Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor

Puneti fripturile intr-o cratita potrivita la foc mic. In tigaia in care s-au prajit fripturile adaugati supa de pui si sosul combinat la procesor.

Gatiti 3 minute. Turnati amestecul peste fripturile de vita.

Gatiti la foc mic 7-8 ore , intorcand de pe o parte pe cealalta .

Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor

Ungeti mereu cu sosul din cratita, astfel carnea devine frageda.

Scoateti carnea si indepartati grasimea.

Mai fierbeti sosul inca 10 minute.

Se serveste friptura de vita fierbinte, cu sos de rosii dulce acrisor.

Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor

Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor

Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptura de vita cu sos de branza

Friptura de vita cu sos de branza din: brânză cu mucegai albastru, antricot de vită, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, zahăr brun, usturoi, lapte bătut, sos Worcestershire, sare, piper, pătrunjel, ardei rosu. Ingrediente: 50g de brânză cu mucegai albastru 600g de antricot de vită 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 lingură de oţet balsamic 1 linguriţă de zahăr brun 2 […]

 

Friptura de vita cu sos de rosii si busuioc

 

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Imi place friptura asta

  2. Arata foarte bine friptura de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.