Reteta zilei: Friptura cu sos de smantana si mustar
PrinteazaFriptura cu sos de smantana si mustar din: fritura de porc, smantana, patrunjel, mustar, unt, ulei de masline, sare, piper.
- 2 fripturi de porc
- 5 linguri smântână
- 3 linguri de patrunjel tocat
- 1 lingură de muștar
- 1 lingura unt
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare si piper
- wedges, pentru servire
Mod de preparare:
Se spala carnea si se usuca cu servetele de hartie. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Preîncălziți cuptorul la 220C.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați fripturile și rumeniti aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Transferați friptura intr-o tava pe. Se întinde aproximativ 1/2 lingura de muștar pe fripturi și se acoperă cu pătrunjel.
Dati la cuptor timp de aproximativ 8 minute.
Puneți tigaia la foc mediu. Se adaugă smantana și muștarul rămas, gatiti amestecând, până se îngroașă, 2-3 minute. Se ia de pe foc, se condimentează cu sare și piper, se incorporeaza si se amestecă untul.
Se stropeste cu sos farfuria, se pune friptura deasupra și se servește cu cartofi wedges.
Friptura cu sos de smantana si mustar
Pofta buna!





